Evenementenzender herdenkt einde van de Engelse zeezenders

Met een evenementenzender en een vijfdaagse beurs in Kortrijk herdenkt Miamigo40 het einde van de Engelse zeezenders, precies 50 jaar geleden.

We zijn in volle zomerperiode en bij vele vijftigplussers duikt dan het zeezender-gevoel weer op.  2017 is trouwens een speciaal herdenkingsjaar voor de Engelse zenders, want 50 jaar geleden – op 14 augustus 1967 – maakte  de Britse wetgeving een einde aan de piratenradio’s die vanop zee uitzonden via de middengolf.

Kent u nog de legendarische namen zoals Radio London en Caroline?

Vlaanderen is deze Engelse zeepiraten niet vergeten. Vanaf woensdag 30 augustus tot en met zondag 3 september 2017 wordt in Taverne Bijenhof in deelgemeente Bissegem ( Kortrijk) een vijfdaags radio evenement georganiseerd onder de naam ‘London FM’. Het evenement is gericht op de Engelse zeezenders van 50 jaar geleden. Er wordt via een tijdelijke FM vergunning uitgezonden voor de regio Kortrijk op 97.8 MHz.  Daarnaast kan je al vanaf 1 augustus luisteren naar het station ‘LONDONFM’ via de webplayer van miamigo40.be, de organisator van deze vijfdaagse.

Niet alleen luisteren, maar ook kijken

Naast uitzendingen is er een zeezender beurs met schaalmodellen van zeeschepen. 2016-05-28-RadioDagGistel-004-1024x683Hans Hettelder, de specialist in deze materie, zal aanwezig zijn vanaf vrijdag 1 september met onder meer een replica van de MV Galaxy van Radio London (foto links). Verder krijg je ook studio apparatuur te zien zoals een Gates mixer (foto boven) en jinglemachines die in gebruik waren bij Radio London.

 

Alle info: http://miamigo40.be/nl/londonfm-news-2/
foto Gates mixer: http://miamigo40.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s