Minister van Media erkende 9 lokale radio’s voor de overblijvende frequentiepaketten

Zoals we reeds in een eerder op onze facebook pagina meldden, heeft minister van Media, Benjamin Dalle, afgelopen vrijdag 21 oktober 2022 de erkenningen toegekend voor de overige 9 frequentiepakketten. Daarvoor waren er in totaal 19 dossiers ingediend. Voor twee frequentiepakketten was er slechts een kandidaat, voor de andere frequentiepakketten waren er verschillende kandidaten. Daar werd door de administratie Media een bijkomende toetsing gedaan aan de hand van aanvullende kwalificatiecriteria. 

Maandagmiddag publiceerde het departement Cultuur, Sport & Media de lijst van de nieuw erkende radio’s. Nu deze radiozenders hun erkenning hebben, kunnen ze een zendvergunning aanvragen bij de Vlaamse Regulator voor de Media. Zodra die is toegekend, kunnen de radiozenders starten met uitzenden op hun FM-frequentie. De lijst van de negen (laatste ?) winnende erkenningen vind je hieronder.

Tabel: Erkenningen voor de beschikbare frequentiepakketten

Frequentiepakket Radio-omroep
Frequentiepakket 005 – Aalter 107.4 FMVrije Eeklose Radio Omroep vzw
Frequentiepakket 015 – Antwerpen 107.3 FM, Brasschaat 105.2 FMStadsradio Antigoon vzw
Frequentiepakket 060 – Essen 105.5 FM, Wuustwezel 107.2 FMRadio Uilenspiegel vzw
Frequentiepakket 061 – Essen 107.5 FM, Kalmthout 107.9 FM, Wuustwezel 106.1 FMRadio UNDR vzw
Frequentiepakket 086 – Hoeilaart 105.8 FM – Overijse 107.8 Radio Tele Randstad vzw
Frequentiepakket 121 – Tienen 105.7 FM CALIPSO vzw
Frequentiepakket 123 – Tongeren 106.6 FM Radio Mid West Limburg vzw
Frequentiepakket 125 – Brakel  88.8 FM Radio P.R.O.S. vzw
Frequentiepakket 127 –  Mol 100.4 FM Studio Mi Amigo vzw

Wat ons opviel:

  • Radio PROS krijgt opnieuw een licentie – na drie eerdere mislukte pogingen – voor een FM frequentie. Ze mogen weldra een zendvergunning aanvragen voor hun nieuw verzorgingsgebied Brakel (88.8 MHz).
  • Het pakket Antwerpen 107.3 FM, Brasschaat 105.2 FM en Kapellen 105.9 FM gaat naar Stadsradio Antigoon en niet naar Radio Totaal (die kandidaat was met RATO) die begin dit jaar het pakket ingetrokken zag wegens het niet opstarten van twee frequenties uit dit pakket.
  • Radio Mid West Limburg vzw die vandaag met Hasselt1 reeds een pakket heeft (met 2 frequenties in Hasselt en Kortessem) krijgt er een tweede erkenning bij voor Tongeren.
  • Het frequentiepakket van Aalter (107.4 FM) gaat naar de Vrije Eeklose Radio Omroep (heeft met Radio KIX reeds 3 frequenties: Aalter, Eeklo en Maldegem).
  • Het frequentiepakket in Mol (100.4 FM) gaat naar Studio Mi amigo, die eigenaar is van Geel FM en vandaag uitzendt in Geel en Laakdal.
  • De vzw’s Stadsradio Antigoon, Radio Uilenspiegel en Radio Tele Randstad werden erkend met hun ingediend dossier. Het betreft hier rechtspersonen met een (on)rechtstreekse link naar één en dezelfde radioketen Stadsradio Vlaanderen.
     

De gelukkigen zullen niet alleen hun signaal op FM mogen zetten maar ook mogen meedoen met de DAB+ test op kanaal 10.

Lokale Radio in Vlaanderen

Een gedachte over “Minister van Media erkende 9 lokale radio’s voor de overblijvende frequentiepaketten

Plaats een reactie