MIG wordt streekradio voor Geraardsbergen, Ninove en Zottegem

Aanstaande zaterdag 1 september wordt radio MIG officieel gelanceerd in Ninove en Zottegem. Dat gebeurt met een live uitzending vanop de jaarmarkt in Ninove. De radiozender die al 37 jaar een vaste waarde was in  Geraardsbergen als lokale radio, gaat voortaan door het leven als streekradio.

September belooft een drukke, maar zeer interessante maand te worden op (lokale) radiovlak. Nieuwe radio’s starten op, sommigen wijzigen van naam of maken een doorstart en nog anderen vergroten hun zendbereik.  Neem nu Radio MIG, die eind vorig jaar een frequentiepakket binnenhaalde met drie frequenties. Naast een frequentie in hun thuisbasis Geraardsbergen (104,9 MHz) is MIG  nu ook te beluisteren in Ninove (106,2 MHz) en Zottegem (105,2 MHz) en kan zo met gemak 100.000 luisteraars bereiken.

MIG_zendgebiedDe komst van die extra zender in Ninove, die al een drietal maanden geleden werd aangezet, was broodnodig.  “Door het heuvelachtig landschap – denk daarbij aan de Muur en Bosberg – had het noordelijk deel van Geraardsbergen als 37 jaar moeilijkheden om MIG te ontvangen. Door de expansie van het zendgebied is dit probleem opgelost en kan iedereen zonder problemen luisteren”, zegt voorzitter Joachim De Leeuw. “Het blijft wennen als we in voormalig ‘ruisgebied’ rijden, dat MIG daar voortaan kraakvrij blijft verder spelen.”
De verbinding tussen de studio en de drie zendersites verloopt via een Explore verbinding (privé-netwerk) van Proximus.

Nieuw radioseizoen

De overgang van lokale radio naar streekradio betekent ook wijzigingen op programmatorisch vlak. “Bedoeling is dat zowel mensen uit Zottegem, Ninove, Geraardsbergen, Lierde en omliggende gemeenten zich thuis voelen bij MIG”, zegt programmaverantwoordelijke Jonas Vierendeels. “Elk uur worden nieuwtjes uit de streek gedeeld, dit is uniek in de streek. Naast de nieuwste hits hoor je dus regelmatig streeknieuws en  evenementen uit de omgeving op MIG”.

logoMIG

Met live-uitzendingen wil MIG zo veel mogelijk tussen de mensen staan. De officiële start van het nieuwe radioseizoen gaat door op zaterdag 1 september tussen 10 en 16 uur  tijdens de jaarmarkt in Ninove. “Verder zitten we nog live op de ‘Totally 90’s party’ op 22 september in Zottegem en de ‘Totally 00’s en 90’s party’ op 30 oktober in Geraardsbergen.” Naar aanleiding van de verkiezingen houdt de radio dagelijks een babbel met een politicus uit de streek in het programma ‘MIG op stemcafé’.

Workshop

MIG blijft de volgende jaren investeren in het opleiden van mensen uit de streek. Binnenkort zal MIG opnieuw een workshop ‘radio maken’ organiseren waarop ook niet-radiomakers welkom zijn. Sinds enkele maanden is Radio Mig overgeschakeld naar een nieuwe radiosoftware. In plaats van Dalet worden de uitzenden voortaan gestuurd via OnAir Radio. En er staan nog investeringen op stapel want in het najaar wordt er gebouwd aan een nieuwe radiostudio.

Tot besluit vermelden we nog dat de rechtspersoon achter Radio MIG tijdens de frequentieverdeling nog een tweede pakket toegewezen kreeg met SU fm. “Dat pakket wordt door een ander team van medewerkers in elkaar gestoken. Onze technische medewerkers hebben de voorbije maanden heel wat tijd en energie besteed aan het on-air brengen van de drie MIG sites. Nu dit volledig achter de rug is, kunnen we starten met de bouw van de SU fm studio’s en twee zendersites in Ninove en Geraardsbergen”, besluit Jonas.

Website Radio Mig 
mig_2018.jpg
MIG tijdens het lanceringsweekend van 2 september in Ninove

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s