Website over radio’s in Vlaanderen gaat offline

Binnen een paar weken trekt Herman Boel de stekker uit zijn website die handelde over radiostations in Vlaanderen.  Op zijn website ‘Radio in Vlaanderen’ kon je terecht voor de actuele frequentielijsten, een overzicht van alle openbare omroepen, de commerciële omroepen en lokale radio’s. Er waren ook nog kleinere rubrieken zoals AM en Digitaal. De laatste tijd vonden er zo goed al geen updates meer plaats.

HermanBoel_fotoDe reden die initiatiefnemer Herman Boel (zie foto links) aangeeft, lezen we op zijn homepage: Door de verschraling van ons radiolandschap en de hemeltergende minachting van (ex-)minister Sven Gatz voor de wet, heb ik niet langer interesse in datzelfde landschap. Ik luister voortaan nagenoeg uitsluitend nog naar online (buitenlandse) radio, waar de diversiteit en keuze ontzettend groot is. Daarom houdt deze website ermee op. In de loop van de zomer van 2019 haal ik ‘m offline.

De radiofreaks die heimwee hebben naar vb. het frequentieplan van voor 2004 (met oa. nog lokale radio’s tussen 102.2 en 104.8 Mhz) moeten dus snel zijn.

De afbeelding bovenaan dit artikel haalden we van de site van Herman Boel. Het staat voor de eindeloze tunnel waarin het Vlaamse radiolandschap zich bevindt. “Jammer genoeg met vooralsnog geen licht aan het einde van die tunnel”. Ik vrees dat de man gelijk gekregen heeft….

link: http://hermanboel.eu/riv/

Naschrift

We kregen een reactie binnen van lezer Tom uit Kortrijk. Hij liet ons weten dat ‘Radio in Vlaanderen’  een site was die vroeger als url bestond, zijnde http://www.radioinvlaanderen.info/ (en dus niet als http://www.hermanboel.eu/riv).  Hetzelfde blijkt voor de bekende middengolf- en langegolf site, http://www.emwg.info

7 gedachtes over “Website over radio’s in Vlaanderen gaat offline

  1. Ik heb het volste begrip voor je beslissing Herman. Radio in Vlaanderen stelt niks meer voor. Ikzelf luister zelf ook heel vaak naar online stations vooral de Buitenlandse. That 70’s Channel. WDJO, enz…. Van de Belgische enkel nog RGR oldiesradio en een handvol andere De rest is een stelletje rommel door mekaar. Allemaal kleine Q music, joe’s en nostalgie. Ik wens je nog veel online luisterplezier. Groeten. Erwin.

  2. Om de historie bij te houden:
    gebruik wget onder linux (werkt onder dos ook, of Apple)

    wget -r hermanboel.eu/riv

    Totaal verlopen tijd: 1m 19s
    Opgehaald: 266 bestanden, 7,2M in 9,1s (813 KB/s)

  3. In de jaren 80 van de vorige eeuw waren de ‘vrije radio’s een groeiende en bloeiende sector met heel wat toekomstmogelijkheden.
    Omdat dit niet past in de politieke agenda, wordt de sector economisch en technisch (d.m.v. zogenaamde frequentieplannen) in een wurggreep gehouden door een aantal ‘corrupte’ politici ten voordele van hun politieke vriendjes VRT en VTM.
    Sommigen noemen Vlaanderen dan ook het Noord-Korea aan de Noordzee…

  4. helemaal eens met Doordenker. Herman bedankt voor al dat moois door de jaren heen, en ik ben er zeker van dat we nog van je zullen horen. groeten en hou je taai Herman. Lokale radio is op enkele uitzonderingen reeds in een comateuse toestand. En niet enkel de lokale. ben benieuwd voor de rest (netwerken), want wat ik verneem van binnen deze kringen is alles behalve rooskleurig. De vraag is niet of ze ooit het bijltje erbij neerleggen, de vraag is enkel wanneer. Al wat commerciële radiozenders betreft is stukgemaakt en gemuilkorfd door de politiek die keurig het duopolie VRT/VTM VMMa) en nostalgie in bescherming neemt en alle voordelen en kansen geeft.

Plaats een reactie