Persartikels met lokale radio in de hoofdrol

Lokale radio’s en de pers: in deze tijden van erkenningen en vergunningen duiken er regelmatig reportages en artikels op over de lokale radio’s, ook op de regionale pagina’s van de grote kranten. Hieronder plaatsten we de meeste opmerkelijke krantenartikels.

Periode: Mei  2018


13/5/2018: Radio Victoria uit Hallen (nieuwsblad)

Stef Gits gaat opnieuw radio maken

Stef Gits gaat opnieuw radio maken
Foto: idh 

 

 

Halle – Hallenaar Stef Gits keert terug naar zijn oude liefde, de radio, en gaat in zijn vrije tijd opnieuw radio maken bij de Halse lokale Radio Victoria.

Stef Gits is bij het grote publiek vooral gekend als woordvoerder van Toerisme Vlaanderen en heeft er voordien al een hele mediacarrière op zitten. Zo was hij jarenlang eindredacteur en nieuwslezer bij Q Music en hij was eindredacteur bij het VTM Nieuws.

“De liefde voor de radio groeide dankzij de lokale radio’s in de regio. Ik was amper veertien jaar toen ik achter de microfoon kroop bij Mega, Radio Viva, Moetoen en Radio Contact. Maar het langst maakte ik radioprogramma’s voor Stadsradio Halle; Ik houd niets dan warme en dankbare herinneringen over aan deze periode”, aldus Stef Gits. “Het was Radio Victoria die me onlangs aanbood om terug wat radio te maken. Een paar uurtjes per week. Ik heb toegezegd want een oude liefde roest niet. Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik ga gewoon wat happy music draaien”.
Bij Radio Victoria is men opgetogen over de komst van Stef Gits. Deze lokale radio staat gekend om zijn sterke lokale verankering met oog voor regionaal nieuws en aanwezigheid op evenementen in de streek.

De radiostem van Stef Gits is opnieuw te horen elke werkdag van 16uur tot 17uur op Radio Victoria op 105.2 FM of via http://www.radiovictoria.be.

 

bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/blide_03509993

3/5/2018: Radio Noordzee Oostende (nieuwsblad.be)

Iedereen Beroemd te gast bij Radio Noordzee

iedereen_beroemd_radio_noordzee_resized_(1).jpg

Oostende – Het reportageprogramma Iedereen Beroemd (VRT) was deze week te gast in Oostende. Voor het ‘nieuws uit Oostende’ diende Radio Noordzee als decor terwijl Oostendenaars te zien zullen zijn in het programma.

Iedereen Beroemd brengt elke vrijdag ook lokaal nieuws uit één gemeente. Oostende is deze week aan de beurt. Een reportageploeg filmde op de Zeedijk. Er zijn ook onderwerpen over miniaturen en vlaggen.

Oostendenaars

De verschillende filmpjes over de opvallende Oostendenaars worden aan elkaar gepraat vanuit de studio van Radio Noordzee. De lokale radio startte begin dit jaar met de uitzendingen op 105 FM. “We kennen ‘Iedereen Beroemd’ en hebben meteen onze medewerking verleend aan de opnames. Ze brengen immers lokale radio met een positieve knipoog in beeld. Het was best even wennen met de cameraploeg in de studio maar de samenwerking met redacteur Fred, cameraman Marc en klankman Pascal verliep prima”, zegt voorzitter Edwin Fontaine.

De uitzending van Iedereen Beroemd is te zien op vrijdagavond omstreeks 19u30 na het Journaal op Eén (VRT). Radio Noordzee is te beluisteren op 105 FM

bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/blefo_03495269

Oudere artikels  >>

Advertenties