Persartikels met lokale radio in de hoofdrol

Er duiken regelmatig reportages en artikels op over de lokale radio’s, ook op de regionale pagina’s van de grote kranten. Hieronder plaatsten we de meeste opmerkelijke krantenartikels.

Periode: Januari 2020- Augustus 2020


4/8/2020: Stadsradio Halle

Stadsradio toont nieuwe studio

stadsradio_Halle

De studio van Stadsradio Halle onderging een fameuze metamorfose en dat wilden de radiomakers zondag tonen aan het grote publiek, maar daar staken de verstrengde corona-maatregelen een stokje voor.

Stadsradio Halle beschikt nu over een veel ruimere studio waardoor de technicus, de interviewer en de gasten op ruime afstand van elkaar kunnen plaats nemen. Toch werden er ook plexi-schermen opgesteld. Er is ook een klein podium voor optredens van artiesten of voor toeschouwers, maar die zullen nog een tijdje geduld moeten oefenen voor ze eens langs kunnen komen. In een hoek staat er ook een computer om het één en het ander voor te bereiden. De volledige ruimte is bekleed met geluidsabsorberende isolatie voor een goede akoestiek.

De oude studio is nu een zitplaats en er is ook een onthaalbalie waar de telefoniste kan plaats nemen. Achter de studio bevindt zich nog een keukentje en een vergaderlokaal. Een binnenkoertje nodigt uit tot een feestje.

Voor de feestelijke opening van vorige zondag had de Stadsradio gasten en publiek uitgenodigd. “We hadden alles mooi corona-proof georganiseerd. Door de verstrenging wilden we de opening nog laten doorgaan zonder publiek maar uiteindelijk moesten we alles afblazen”, zegt André. “Op dit moment durven we geen nieuwe datum vooropzetten. Het wordt ook afwachten voor onze jaarlijkse reis. Onze cruise, die gepland was in april is verplaatst naar 9 oktober maar ook daarvoor is het afwachten wat er nog gaat gebeuren.

Lock down

Eigenlijk was het de bedoeling om de verbouwing pas half april na carnaval en de reis aan te vatten. “Maar toen die activiteiten plots wegvielen kwam er veel tijd vrij om aan de nieuwe studio te gaan werken. Drie vrijwilligers gingen aan de slag en we werkten afwisselend om het corona-veilig te houden. Er moest een appartement ontmanteld worden, alles isoleren, de studio verhuizen, en zo veel meer, maar plots werd de lockdown afgekondigd en viel alles stil”, zucht André.

Na een tijdje konden we toch verder werken waardoor we toch al enkele maanden kunnen uitzenden vanuit een nieuwe studio. Ik was wel verschoten van de hoeveelheid bekabeling die er nodig was”, lacht André.

Tevreden medewerkers

“Onze medewerkers zijn super tevreden met deze nieuwe studio. Ze zijn heel blij om van hieruit uitzendingen te kunnen verzorgen in comfortabele en veilige omstandigheden”, besluit André.

bron: https://www.persinfo.org/nl/nieuws/artikel/stadsradio-toont-nieuwe-studio/44599?fbclid=IwAR1uLLFYJDorfXfg1wBO2TP-pPyMmC1mnsKu43tYb4kttqt3Wmph1NUGaYc

30/4/2020: Apollo uit Wiekevorst

Wiekevorstse Radio Apollo rouwt om ‘moemoe Apollo’: “38 jaar geleden in haar patattenkot met radiozender gestart”

Lokale radiozender Radio Apollo uit Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) rouwt om het verlies van Flora Vercammen (98 jaar), ook wel bekend als ‘moemoe Apollo’. Morgen 38 jaar geleden zag de radiozender het levenslicht in het aardappelenkot van Flora, die uitgroeide tot het symbool van de zender. “Flora deed alles voor ons, van koffiezetten tot de boekhouding. Ze was onze radiomoeder”, klinkt het bij Radio Apollo.

Op 1 mei viert Radio Apollo aan de Wiekevorstse Witte Gracht steevast zijn verjaardag, maar dat zal dit jaar in stilte gebeuren. Het radioteam rouwt momenteel om het verlies van Flora ‘moemoe Apollo’ Vercammen, die tijdens de nacht van woensdag op donderdag overleed. “Op 1 mei 1982 werd Radio Apollo opgericht in de tuin van Flora. We hadden eigenlijk een locatie in het dorp op het oog, maar kwamen uiteindelijk bij haar terecht. Haar zonen stonden namelijk mee aan de wieg van Radio Apollo en bovendien was Flora tien maanden eerder haar man verloren. Ze fleurde helemaal op toen wij als tieners radio kwamen maken in haar patattenkot”, vertelt Benny Deckers van Radio Apollo.

Medewerkers van Radio Apollo aan het voormalige kot van Flora in 2017
David Legreve Medewerkers van Radio Apollo aan het voormalige kot van Flora in 2017

Vermoedelijk corona

Dat patattenkot werd in de loop der jaren uitgebreid en professioneler ingericht. ‘Moemoe Apollo’ maakte het allemaal mee vanop de eerste rij. “Wij hebben ongelooflijk veel steun van haar gekregen. Ze zette koffie, maakte ’s morgens spek met eieren, deed de boekhouding en in de beginjaren mochten we voor verzoekjes haar telefoon gebruiken. Ze was onze grootste fan en ieder jaar eerde we haar op 1 mei met bloemen. Het was onze radiomoeder”, zegt Benny. “De laatste jaren was ze bedlegerig, maar ze was een sterke dame. We hoopten nog om samen haar 100ste verjaardag te mogen vieren. Vermoedelijk lag het coronavirus aan de basis van haar overlijden, maar honderd procent zeker zijn we niet.”

Wij hebben ongelooflijk veel steun van haar gekregen. Ze zette koffie, maakte ’s morgens spek met eieren, deed de boekhouding en in de beginjaren mochten we voor verzoekjes haar telefoon gebruiken. Ze was onze grootste fan en ieder jaar eerde we haar op 1 mei met bloemen. Het was onze radiomoeder

Benny Deckers van Radio Apollo

Radio Apollo kon rekenen op de steun van ‘moemoe Apollo’ (rechtsonder)
rv Radio Apollo kon rekenen op de steun van ‘moemoe Apollo’ (rechtsonder)

Favoriete nummers

“Morgen is het onze 38ste verjaardag. Die laten we nu in stilte aan ons voorbijgaan. Een van onze teamleden brengt vanavond bij hem thuis een muzikaal eerbetoon aan Flora. Het resultaat posten we morgen op onze Facebookpagina. We gaan morgen ook elk uur een van haar favoriete nummers spelen.” Radio Apollo is aan zijn laatste maanden aan de Witte Gracht bezig. De radiomakers willen verhuizen naar Wiekevorst-dorp. “We hebben een mondeling akkoord om onze werking verder te zetten in een bestaand gebouw aan woonzorgcentrum Sint-Jozef. Door de uitbraak van het coronavirus zit dat plan nu nog in de koelkast. De huidige locatie voldoet niet meer aan de huidige normen. We vinden het een eer dat we al die jaren in de tuin van Flora ons ding hebben mogen doen. We hopen dat onze geliefde radiomoeder het hierboven goed heeft.”

Luisteren naar Radio Apollo doe je via deze link.

bron: https://www.hln.be/in-de-buurt/heist-op-den-berg/wiekevorstse-radio-apollo-rouwt-om-moemoe-apollo-38-jaar-geleden-in-haar-patattenkot-met-radiozender-gestart


27/4/2020: Radio Moetoen Vilvoorde

Langste lijst van radio Moetoen ooit: ‘Kermis top 300’ op 1, 2 en 3 mei

radiomoetoen
De jaarlijkse kermis met bijhorende paarden en hamburgers op de jaarmarkt kunnen niet doorgaan. “Maar wij willen niet dat mensen depressief worden in hun kot. Dus wij gaan drie dagen lang kermismuziek en andere feelgoodnummers op hen loslaten”, klinkt het bij de presentatoren van radio Moetoen. Zij laten hun grootste top ooit los op de luisteraars.

Maar liefst 300 nummers telt de grootste top ooit van radio Moetoen. “Die riepen we in het leven om de mensen een goed gevoel te bezorgen”, klinkt het bij Paul Peerlings, één van de oprichters van de zender. Nu de kermis en jaarmarkt niet kunnen doorgaan willen ze dat gevoel op een andere manier bij de mensen zien te krijgen. “We moeten in ons kot blijven en hopen dat mensen van daaruit meezingen en wie weet wel dansen.”

Gok wie op 1 staat

Alle presentatoren staken de hoofden bij elkaar om de nummers op te lijsten. “De luisteraars konden niet stemmen voor de lijst maar kunnen wel participeren door de nummer één te gokken. Wie juist gokt maakt kans op een leuke prijs, namelijk een bon bij Thermae Boetfort”, maakt Paul ons al warm. Hoe je deelneemtm kom je te weten als je naar de top 300 luistert.

“Voor mij moesten Summer Of ’69 van Bryan Adams en Als een leeuw in een kooi van Willy Sommers er zeker in staan”, zegt Paul. “Maar, zij staan niet op nummer één. daarvoor geven we wel een tip weg: het is een Franstalig nummer.” De aftrap is vrijdag 1 mei om 11 uur en zondag net iets voor 18 uur horen we wie bovenaan de lijst prijkt.

Luister naar de ‘Kermis top 300’ van 1 tot 3 mei op Moetoen en voel je goed in je kot! Stem af op fm 105.7, op fm 107.4 of luister online.

bron: https://www.hln.be/in-de-buurt/vilvoorde/langste-lijst-van-radio-moetoen-ooit-kermis-top-300-op-1-2-en-3-mei~a1aa83527/

17/4/2020 Radio Oost West uit Wingene

Radio Oost West draait ‘Molenland Feest Vanuit je Kot’

Het team achter Radio Oost West.
 
Radio Oost West moest Molenland Feest editie 2020 afgelasten door de coronacrisis, maar in de plaats daarvan gaat de lokale radiozender zaterdagavond twee uur lang het beste van de voorbije edities uitzenden onder de noemer ‘Molenland Feest Vanuit je Kot’.
“Op zaterdag 18 april hadden Our Melody, Herbert, Eveline Cannoot en Sam Gooris in De Verrekijker in Wingene moeten staan, maar de zaal blijft dit weekend leeg”, zegt voorzitter Eric Verhenne. “Maar waar een wil is, is een weg. Jan Space draait tussen 20 en 22 uur ‘Molenland Feest Vanuit je Kot’ op Radio Oost West. Hij neemt de luisteraars mee doorheen de vele artiesten die de afgelopen jaren de revue mochten passeren op Molenland Feest. Molenland Feest Vanuit Je Kot. Luisteraars die artiesten of mooie momenten uit de geschiedenis van Molenland Feest voor ogen hebben, kunnen dat nu al weten via info@radiooostwest.be, via onze Facebookpagina of tijdens de uitzending op 051/48.49.50.”

Radio Oost West is in de regio Tielt te beluisteren op 106.5 FM, in de regio Wielsbeke is de zender te vinden op 107.3 FM.

bron: https://www.hln.be/in-de-buurt/wingene/radio-oost-west-draait-molenland-feest-vanuit-je-kot~a3315b5a/

13/4/2020: SU fm

SU fm maakt radio voor woonzorgcentra om bewoners en personeel te steunen: “Elke dag ander wzc in de kijker”

Het team van radio SU fm (in niet-corona tijden).
 
SU fm, de lokale radiozender in de streek Ninove-Geraardsbergen-Lierde, gaat speciale radio-uitzendingen maken om de bewoners en het personeel van woonzorgcentra in de regio een hart onder de riem te steken.
Het team van SU fm start op zaterdag 18 april met het speciale radioprogramma. Er wordt elke dag telkens één woonzorgcentrum in de kijker gezet. Tussen 12 uur en 14 uur wordt er steeds ook muziek gedraaid voor alle bewoners en het personeel. “We willen met deze attentie een beetje licht brengen voor bewoners en personeel van alle woonzorgcentra uit onze streek”, zegt radiodeejay Renata van SU fm. “We hopen zo bewoners en familie dichter bij elkaar te brengen. Al elf woonzorgcentra reageerden heel enthousiast en dankbaar op ons initiatief.”

Oproep

SU fm doet ook een warme oproep aan alle familieleden en vrienden die iemand kennen in een woonzorgcentrum in onze streek. Tijdens twee uur hartverwarmende radio brengen ze bij SU fm groetjes en verzoekjes van, maar ook voor de woonzorgcentra. Wie zelf een liedje of boodschap wil doorgeven, kan dat via sufm.be

Na de eerste uitzending op zaterdag 18 april volgt meteen de ‘Samen sterk top 50’ om 14 uur. Die bestaat uit vijftig liedjes in het teken van hoop en sterkte. “De top is speciaal voor alle mensen die nog aan het werk zijn en voor ons zorg dragen, maar ook voor de mensen die thuis zitten en sterk zijn om de regels na te leven en niet buiten te komen.”

Bron: https://www.hln.be/in-de-buurt/ninove/su-fm-maakt-radio-voor-woonzorgcentra-om-bewoners-en-personeel-te-steunen-elke-dag-ander-wzc-in-de-kijker~a16cf848/

3/4/2020: VROB uit Lochristi

Evenementenradio VROB… blijft aan het kot van de voorzitter

lochriste_vro
Dirk Vanluchene: “De computer wordt ons belangrijkste instrument de komende dagen” Foto: Geert Herman

Evenementenradio VROB was opnieuw klaar voor een vol voorjaar live-radio in uw buurt… helaas valt er de komende maanden niks te bespeuren van organisaties of evenementen. De stekker uittrekken doen ze bij de vrije radio niet, want vanaf deze middag verblijden ze u weer met muziek en informatie… vanop de oprit van voorzitter Dirk Vanluchene. Met LoCrona, in plaats van het geplande Chiro Beervelde-weekend.

“Juist, onze locatie. Wel die is nu gewoon bij mij thuis op de oprit in de Bevrijdingslaan”, zegt VROB-voorzitter Dirk Vanluchene. “Voor ons is het al zo logisch, dat ik er gewoon niet meer aan gedacht had.” Barre tijden zijn het voor radiomakers die het moeten hebben van een trouw publiek. Voor de Lootse evenementenradio zijn dat feesten, kermissen, optredens, met nieuwsgierige mensen, fijne praatgasten rond de tafel op op het terras met een carrré-confituurke en muziek van lokale bands die het beste van zichzelf geven. Niets van dat alles dus nu, maar gewoon leuke radio vanuit een zendwagen. Met één of geen medewerkers en opgenomen programma’s, want zo bijster veel ruimte is er natuurlijk niet in de onlangs gerestaureerde mobiele studio van de lokale radio.

“LoCrona” is dus (vanaf vrijdagmiddag 12 uur tot zondagavond 20 uur) het eerste radioweekend zonder publiek, maar er volgen er nog: “We waren geboekt voor de Buitenspeeldag van de gemeente in de Koning Boudewijnlaan, voor de Meivelling in de Hoekskensstraat en de Kouterfeesten in Zaffelare. De radiovergunningen daarvoor zijn allemaal minstens drie maand op voorhand aangevraagd en toegekend, dus zijn we nu ook verplicht om uit te zenden. We zullen de ether zo goed mogelijk vullen met ons team”, zegt Dirk.

De programmatie en de uitzendmodaliteiten van de Lootse evenementenradio zijn grondig aangepast aan de omstandigheden, zoals dat heet. “Af en toe is het nog even improviseren, want het zijn natuurlijk allemaal last-minutebeslissingen, onder meer in overleg met de veiligheidscel van de gemeente Lochristi”, klinkt het bij de radiomakers. “Heel wat medewerkers maken van thuis uit radio, of nemen hun programma’s op voorhand op. Voor ons is het eigenlijk vooral een technische uitdaging. Je kan zo goed als volledig radio maken zonder dat je in je studio moet zijn, maar daar komt natuurlijk een en ander bij kijken. Mijn laptop wordt mijn belangrijkste instrument de komende dagen.”

Inhoudelijk gooit VROB ook het roer gedeeltelijk om: meer dan ooit zal het lokale radio worden, waarbij mensen van bij ons vooral tussen 16 uur en 17 uur aan het woord komen in “The Boss’ Choice’ waarin de plaatselijke impact van de Covid-19-crisis verduidelijkt wordt. Gasten zullen in praatprogramma’s als ‘Zondagsaperitief’ voorall telefonisch gecontacteerd worden in  plaats van live te komen aperitieven rond de studiotafel. “Uiteraard gaan we dit weekend ook mensen van Chiro Beervelde aan het woord laten, want dat was natuurlijk het evenement waarrond we deze dagen radio maakten”, besluit voorzitter Dirk Vanluchene, die misschien niet altijd ‘in zijn kot’ maar er wel heel veilig dichtbij blijft de komende dagen. Blootsvoets in zijn pantoffels, want daar is niets mis mee.

Evenementenradio VROB kan u beluisteren op 97.2MHz of via de stream op de website http://www.vrob.be, veilig vanuit uw eigen kot. Van vrijdag 3 april om 12 uur tot zondag 5 april om 20 uur.

Bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200402_04911273


2/4/2020: Radio Melinda Oostende

Radiozender Melinda FM wil luisteraars met leuke actie dichter bij elkaar brengen

Oostende_melinda
foto TVA  – Melinda FM pakt in coronatijden uit met een leuk initiatief om luisteraars dichter bij elkaar te brengen.
De lokale radiozender Melinda FM, de vroegere Radio Melinda, pakt uit met een leuke actie om jongere en oudere luisteraars met elkaar te verbinden. Via Facebook kunnen luisteraars een warme, leuke of toffe boodschap doorgeven, die vervolgens op de radiozender wordt afgespeeld.
“We richten ons vooral op mensen die elkaar in deze tijden van lockdown moeilijk kunnen bereiken”, licht Chris Schoutteet van Melinda FM toe. “Via onze Facebook-pagina en Messenger kunnen luisteraars ons een ingesproken bericht bezorgen voor een dierbare. Dat gaat van broers en zussen tot kleinkinderen en grootouders die nu wat minder contact hebben met elkaar, maar toch de groetjes of een hart onder de riem willen steken. Die boodschap, die zo’n tien seconden mag duren, laten we dan afspelen tijdens onze live-uitzending: op werkdagen van 17 tot 18 uur en op zaterdag tussen 13 en 14 uur. We hopen hiermee de kloof die er tussen bepaalde mensen is wat te verkleinen. Omdat we via onze livestream internationaal te bereiken zijn, is het dus ook mogelijk om verre familie in pakweg Australië een berichtje te sturen. Ook belangrijk: wie ons een berichtje stuurt, krijgt ook mee wanneer we zijn of haar boodschap zullen uitzenden.” Melinda FM kan je ontvangen in de regio Middelkerke, Oostende, Eernegem en Gistel op 107.8 FM en via 107.2 in de streek van Nieuwpoort.
Meer info: http://www.melindafm.be en http://www.facebook.com/RadioMelinda.
bron: https://www.hln.be/in-de-buurt/oostende/radiozender-melinda-fm-wil-luisteraars-met-leuke-actie-dichter-bij-elkaar-brengen~a5c015ce/

3/4/2020: Radio Media Anzegem

Stichter en oud-voorzitter Radio Media overleden

anzegem_Willy VErvoort
Willy Vervoort – Radio Media
In Gijzelbrechtegem is Willy Vervoort op 68-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. Hij was gekend als stichter en oud-voorzitter van Radio Media, de lokale radio met zendgebied Kluisbergen en Zuid-West-Vlaanderen.
Willy Vervoort stampte de lokale radiozender samen met Gino Lietar uit de grond. In januari 2016 gaf hij de fakkel als voorzitter door aan Ludo Daelman. “Bijzonder spijtig”, reageert hij. “Willy heeft zich jarenlang, zelfs tot voor kort, ingezet voor de zender. Hij heeft Radio Media volledig uitgebouwd en op de kaart gezet. Sinds 2016 draaide Willy nog mee achter de schermen en we hadden ook nog geregeld gesprekken over de radio. Hij bleef tot het allerlaatste moment betrokken.” Willy Vervoort laat een echtgenote, een dochter en een kleinzoon na. Door de coronacrisis vindt de uitvaart in beperkte kring plaats, maar de dienst kan via een livestream gevolgd worden.
bron: https://www.hln.be/in-de-buurt/anzegem/stichter-en-oud-voorzitter-radio-media-overleden~a7e02da4/

1/4/2020: Tros fm Dendermonde

TROS FM lanceert kleurplaat voor vuilnisophalers

dendermonde_tros_Studio

De regionale radiozender TROS FM van Dendermonde lanceert een kleuractie om vuilnisophalers een hart onder de riem te steken. Kleurplaten zijn te vinden op de website van de radiozender.

“In deze coronatijden zijn heel wat mensen actief om ons te helpen. Laten we hierbij ook zeker de vuilnisophalers niet vergeten”, zegt Danny Van Steen van TROS FM. “Zij halen al ons afval op en lopen daarbij toch ook wel enig risico. Ook zij zijn onze helden.”

Met een kleurplaat wil de radiozender de helden graag eens in de spotlight zetten. “Wie wil, kan de tekening downloaden, inkleuren en aan de vuilnisophalers schenken of een mooie plaats voor het raam geven”, zegt Van Steen. “Zo laten we zien dat iedereen aan hen denkt.”

 bron: https://www.hln.be/in-de-buurt/dendermonde/tros-fm-lanceert-kleurplaat-voor-vuilnisophalers~a90cb7df/

31/3/2020: Brugge- VBRO

VBRO verliest haar naam voor ‘professioneler’ BNL: “Presentatoren en medewerkers blijven aan boord”

brugge-vbRO
Foto Benny Proot – Frederik Thomas in de radiostudio van VBRO: “Ons hoofdkwartier blijft huis Ter Beurze in hartje Brugge”

De Brugse radio is niet meer. De Vrije Brugse Radio Omroep (VBRO) gaat, twee jaar nadat ze overal in Vlaanderen op FM te beluisteren zijn, vanaf paasmaandag door het leven als BNL. De initiatiefnemer achter Yesterdayland neemt de leiding in handen. “We worden professioneler dan ooit”, zegt Hugo Foets.

De in Brugge gebaseerde netwerkradio begon ooit in 1981 in het Hey Center in Sint-Kruis. Boven het restaurant De Komme langs de Komvest werd een bescheiden antenne geplaatst. “Vanaf juni 1981 speelden we een cassettebandje van zo’n 20 minuten, met daarop een testprogramma en een oproep naar medewerkers. In juli 1981 volgden testuitzendingen met onder meer opnames van de Brugse Top 40. Toen we onze intrek namen in de oude huisbewaarderswoning van het Boudewijnpark – ons ‘huuzeke’ – begonnen de daguitzendingen”, vertelde coryfee Norbert Van Slambrouck twee jaar geleden nog.

Manager van Frans Bauer
Toen verkreeg VBRO een nationale licentie, waardoor het radiostation met enkel Nederlandstalige muziek overal in Vlaanderen op FM-band te beluisteren was: een heuglijk moment voor alle medewerkers. De laatste jaren werd VBRO verder professioneel uitgebouwd door Frederik Thomas, die de leiding op zich nam. “In onze zoektocht naar de juiste man met ervaring in muziek, een ruim netwerk en vooral ook radio-ervaring kwamen we al zeer snel bij Hugo Foets terecht”, zegt Thomas. Hugo Foets is nu onder meer manager van Frans Bauer in België en startte in 2017 met het festival Yesterdayland in Bobbejaanland. “We hebben met hem al diverse succesvolle organisaties mee op touw gezet. Hij kent het klappen van de zweep als geen ander en is gepakt en gezakt in de entertainmentbranche. Hugo schreef het profiel om nationaal te gaan en vrij snel wisten we dat hij die kennis had om van VBRO een nationaal merk te maken. Hij verbaasde iedereen van ons met het format en profiel van de zender, pakte uit met een nieuwe naam en wist perfect te kleuren binnen de krijtlijnen die de Vlaamse regering ons heeft opgelegd.”

Niels Destadsbader
De vaste personeelsleden en medewerkers blijven aan boord. Verwacht wordt dat ook bekende(re) artiesten een deel van de programmering voor hun rekening gaan nemen. Er zal dag en nacht gepresenteerd worden. “Het kleine broertje zijn van de grote radiofamilie die Vlaanderen rijk is én de niche-positie die we gaan bekleden, dat moeten onze troeven worden”, zegt Foets. “Alleen Belgisch werk en Nederlandstalige producties beknotten ons speelvlak, maar anderzijds is dit ook een bijzondere dubbele troef. Luisteraars weten dat ze bij ons geen ABBA of Simple Minds zullen te horen krijgen. Maar de mix Niels Destadsbader, Axelle Red en Clouseau met Dana Winner, Lost Frequencies en Marco Borsato: dat is onze ijzersterke troef. Niet alleen om ons als nichezender te profileren maar ook om een uniek platform te zijn voor muziek van bij ons.”

BNL gaat op paasmaandag 13 april van start om 12 uur.

bron: https://www.hln.be/in-de-buurt/brugge/vbro-verliest-haar-naam-voor-professioneler-bnl-presentatoren-en-medewerkers-blijven-aan-boord~a589bd3a/

31 maart 2020: Radio Pros, Haaltert

Radio PROS na meer dan twee jaar definitief terug op FM-band dankzij samenwerking met Pajot1: PROSFM is geboren

haaltert_pros

Radio PROS keert na twee jaar en drie maanden terug op FM, onder de nieuwe naam PROSFM, een samenwerking met radio Pajot1.

De lokale radio verloor haar licentie op 1 januari 2018 en is sindsdien actief als internetradio. Vanaf 1 april zal radio PROS terug op FM te horen zijn. PROS werkt daarvoor samen met Pajot1, dat over twee radio-erkenningen beschikte – Pajot1 en MooyZo. De twee bestuursploegen en medewerkers legden de programmeringen naast elkaar en kwamen samen tot een akkoord. “Als het coronavirus ons één ding geleerd heeft, dan is het wel dat we samen sterker staan”, klinkt het.

Radio PROS zal een doorstart maken onder de nieuwe naam PROSFM, met het beste van PROS en Pajot1. Naast een nieuwe naam zijn er ook nieuwe jingles en een nieuw logo. Peter Schepens, de voorzitter van radio PROS, is heel blij met de definitieve terugkeer naar de FM-band. “Het is onbeschrijfelijk”, aldus Schepens. “We hadden twee keer een dossier ingediend om opnieuw een FM-frequentie te verkrijgen, maar de laatste keer hadden we negen honderdsten van een procent minder dan de collega’s die de frequentie in de wacht sleepten. Dat was een ontgoocheling. We waren blij toen we het voorstel vanuit Pajot1 kregen om samen te werken.”

Twee vzw’s, twee studio’s
“We blijven wel twee aparte vzw’s: vzw Radio PROS en vzw Atlantis Music. Wij maken radio voor hen.” Er wordt ook gewerkt vanuit twee studio’s: de huidige studio van PROS in Heldergem en een studio in Ternat. De radio maakt gebruik van drie antennes, in Asse, Schepdaal en Gooik. Volgens Schepens zal PROS niet alleen in het Pajottenland, maar ook opnieuw in de Denderstreek te horen zijn. “Met de antenne in Asse zullen we onder meer in Aalst, Haaltert, Denderhoutem, Denderleeuw en Liedekerke te beluisteren zijn. Vanuit Gooik hopen we ook Ninove en een deel van Geraardsbergen te bereiken. Voor inwoners van Herzele, Aaigem en Erpe-Mere zijn we er ook nog steeds als internetradio.”

“Er zijn momenteel trouwens enorm veel mensen die onze radio via internet beluisteren. Omdat er veel mensen thuiszitten door het coronavirus, gaan de streams nog meer de hoogte in. Onze 500 beschikbare streams zijn te klein geworden. We hebben gevraagd om onze streams uit te breiden, maar kregen nog geen reactie.”

PROSFM is vanaf ‪1 april‬ in het hele Pajottenland en omliggende gemeenten te beluisteren via FM 106.4 (vanuit Asse), 105.9 (vanuit Schepdaal) en 103.9 (vanuit Gooik). De radio kan ook worden beluisterd via prosfm.be en ‪radiopros.be‬.

bron: https://www.hln.be/in-de-buurt/haaltert/radio-pros-na-meer-dan-twee-jaar-definitief-terug-op-fm-band-dankzij-samenwerking-met-pajot1-prosfm-is-geboren~a3b6a793/

31 maart 2020: Doorgeefradio Heist op den Berg

‘Doorgeefradio’ trekt komende weken door de Kempen: “Positieve noot in grijze tijden”

heistberg_doorgeefradio
De eerste uitzending vond plaats in een kippenkot

Toekan Records uit Heist-op-den-Berg, het Herentalse Radio Storm en café De Wolwinkel uit Geel slaan de komende weken de handen in elkaar voor een ‘doorgeefradio’. Twee microfoons, uitzendmateriaal en de nodige jingles werden in twee oude reiskoffers gestopt, die elke woensdag en zaterdag door een nieuwe presentator ergens in de Kempen worden geopend.

“Nu onze zaken gesloten zijn en plaatjes draaien voor klanten er de komende weken niet in zal zitten, hebben we samen met Radio Storm en De Wolwinkel een waardig alternatief uitgewerkt: een doorgeefradio. Een streepje muziek en positiviteit kan zeker geen kwaad in deze grijze dagen”, vertelt Kristof Meeus van Toekan Records. “Een aantal onervaren maar wel enthousiaste presentatoren werden gevonden om op woensdag van 17 tot 20 uur en zaterdag van 10 tot 13 uur live radio te maken. Hoe ze die uren invullen, kiezen ze gewoon zelf. Als het maar positiviteit uitstraalt en luchtig is.”

Kippenkot
Een eerste uitzending van de ‘doorgeefradio’ ging op zaterdag in de ether vanuit een symbolische locatie. “Aangezien het motto tijdens deze crisis ‘blijf in uw kot’ is, vonden we een kippenkot een geschikte eerste locatie. In de living, in de tuin, op het terras,… alles is mogelijk, zolang de presentator de maatregelen van de overheid maar respecteert”, legt Kristof uit. “De doorgeefradio wordt telkens aan de deur van de presentator afgezet. Eens de koffers zijn geopend, hoeven ze enkel maar de stekker in te steken en verbinding maken met het internet. Een duidelijke handleiding helpt hen op weg. Wij als initiatiefnemers komen dus niet te veel in contact met onze presentators.” Komende woensdag is het aan Jef van Café de Wolwinkel en zaterdag staat Toekan Records zelf achter de knoppen van de doorgeefradio. De uitzendingen volgen kan via deze link.

 bron:https://www.hln.be/in-de-buurt/heist-op-den-berg/-doorgeefradio-trekt-komende-weken-door-de-kempen-positieve-noot-in-grijze-tijden~a201b133/

29 maart: Radio Minerva Antwerpen

Radio Minerva helpt senioren door eenzame periode: “Onze luisteraars willen hoopvolle liedjes horen”

antwerpen_minerva
Frank Boekhoff (63) gaat binnen in de studio van Radio Minerva. Foto: Joris Herregods

Meer dan ooit willen alle senioren hem horen. Radio Minerva, al sinds 1982 een vaste waarde bij de iets oudere Antwerpenaar, blijft ook in deze moeilijke en bovenal bizarre tijden uitzenden. Ze bieden zij die thuis ‘opgesloten’ zitten troost en hoop. “We draaien Leef van André Hazes Jr. iedere dag. De mensen willen liedjes horen waar ze zich aan kunnen optrekken”, vertelt Frank Boekhoff (63), voorzitter van de Sinjorenradio.

Bron: https://www.gva.be/cnt/dmf20200329_04905806/radio-minerva-helpt-senioren-door-eenzame-periode-onze-luisteraars-willen-hoopvolle-liedjes-horen

24 maart 2020: Radio Tequila

‘Tequila Corona, een verkwikkende cocktail’

zingem_TEquila
Burgemeester Jan Vermeulen bracht een update van de coronamaatregelen en antwoordde op vragen van de luisteraars. –  Foto: LEZ

In deze coronatijden schakelt lokale radio Tequila een versnelling hoger. Radio luisteren kan je, als geen ander medium, combineren met diverse activiteiten. Daarom blijft radio een vast gegeven in medialand. Tequila lanceert deze week een aantal initiatieven op de radio om er voor te zorgen dat de luisteraars goed geïnformeerd blijven over de regio en hen tegelijk leuke ontspanning te bieden. Maandagnamiddag, tussen 15 en 16 u, werden er een uur lang verzoekjes uit en voor de afdeling geriatrie van het Sint-Vincentiusziekenhuis van Deinze gebracht. Vanaf dinsdag 24 maart wordt dit programma opengetrokken naar alle woonzorgcentra en eigenlijk naar alle luisteraars van de regio die behoefte voelen even met iemand contact te maken op een andere manier. Maar er is nog meer.
 
Voor senioren en horeca

Maandagnamiddag 23 maart was er een uitzending tussen 15u en 16u voor de afdeling geriatrie van het ziekenhuis in Deinze. De patiënten mochten, via het personeel, groeten en verzoeken insturen die met heel veel succes bij deze senioren en hun familie thuis begroet werden.

Henny Naessens van Radio Tequila: ‘Vanaf deze namiddag kunnen kinderen en kleinkinderen een audioberichtje insturen voor hun ouders of grootouders die in een RVT of gewoon thuis zitten en geen bezoek kunnen of mogen ontvangen. Dat kan via groeten@radiotequila.be . Iedere werkdag zullen deze groeten afgespeeld worden van 15u tot 16u doorheen de programmatie. Hiermee brengen we jong en oud wat dichter bij elkaar. We zetten nog wat meer uitleg op onze website.’

Op maandagvoormiddag om 11 u start een nieuw maandelijks programma, speciaal gericht op de ouderen onder ons. ‘Elfdorpen Online’ kaart allerhande typische problemen aan en wordt gepresenteerd door Eva D’haene.

‘Er is ook een actie opgestart naar de horeca die wil open blijven en die afhaal en aan-huislevering organiseert. Ook zij kunnen een audioberichtje inspreken en ons mailen. Dit mag een soort van promospotje zijn. Wij spelen dit doorheen de programmatie kosteloos. Zelfde e-mail adres. groeten@radiotequila.be,’ besluit de programmaleider van Tequila.

Informatie

Radio Tequila kreeg het aanbod van nieuwsagentschap Belga om op ieder uur van de dag het nationaal en internationaal nieuw te brengen. Totnogtoe kon je negen maal per dag dit nieuws horen; Sedert kort is dat nu negentien keer, van 6 u ’s morgens tot middernacht.

Er is een afspraak met de burgemeester van Deinze, Jan Vermeulen, dat hij telkens zijn updates via een audioberichtje aan de radio bezorgt; Dat hoor je dan enkele keren per dag net na het nationaal nieuws.De burgemeester is al twee zondagvoormiddagen na elkaar live te gast geweest in “Up to Date” geweest om een update te geven over hoe de situatie in Deinze en de regio evolueert. Hij geeft tips en hij beantwoordt vragen van de luisteraars. Het gesprek werd live gestreamd via Facebook en daarna op http://www.radiotequila.be geplaatst, zodat het de volgende dagen nog kan beluisterd worden.

Ondertussen blijft ook de regionale informatie, die gewoonlijk tussen de muziek wordt gebracht, onverminderd doorgaan.

Muzikale ontspanning

Op zaterdag 28 maart, van 10 u tot 18 u, kan je terugdromen naar de seventies met de Top 100 van de  jaren ’70 uit. Veel muzikale herinneringen dus.

Radio Tequila kan je beluisteren op FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of online op http://www.radiotequila.be.

 Bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200324_04900359

21 maart 2020: Stadsradio Vlaanderen Mechelen

Werken in tijden van corona: stadsradio Vlaanderen draait zich door moeilijke tijd

bollé_stadsradio
CEO Geert Bollé hoopt de adverteerders aan boord te houden. Foto: Leo De Nijn

Stadsradio Vlaanderen, met zijn hoofdzetel in de Mechelse wijk Battel, kreeg twee jaar geleden een erkenning om op landelijke schaal netwerkradio te maken. Om de vergunning vast te krijgen, ging er een zwaar administratief gevecht aan vooraf. “Nu we er stilaan bovenop zijn, heeft het coronavirus ons te pakken. Als onze advertenties wegvallen moeten we de handdoek in de ring gooien ”, zegt CEO Geert Bollé.
Met 14 frequenties en 23 DAB (Digital Audio Broadcasting)-zenders is stadsradio Vlaanderen in heel Vlaanderen te ontvangen. Via stream zelfs over de hele wereld

Bron: https://www.gva.be/cnt/dmf20200320_04896906/werken-in-tijden-van-corona-stadsradio-vlaanderen-draait-zich-door-moeilijke-tijd


21 maart 2020: Radio Park Brasschaat

Radio Park FM zendt voortaan uit vanuit de woonkamer van Vince ’t Jolle

brasschaat-parl
Vince ’t Jolle zendt voortaan uit vanuit zijn woonkamer.

Radio Park FM zendt nog altijd uit… vanuit de woonkamer van Vince ’t Jolle. Het gezicht van de radiozender besloot samen met de andere vrijwilligers om de studio in de Hemelhoeve te sluiten door corona, maar tegelijkertijd wilden ze de luisteraars niet in de kou laten staan. “Ik hoop vooral dat iedereen gezond mag blijven, maar deze situatie mag géén maanden duren. Zo groot is onze oorlogskas niet.”

Radio Park FM is vooral in de regio Brasschaat, Schoten en Kapellen een bekende naam met veel luisteraars. De voorbije jaren wist de zender nog wat meer bekendheid te verwerven met hun glazen radiohuis tijdens de kerstperiode. De lockdown-light heeft ook gevolgen voor de radiozender en toch hebben de luisteraars daar voorlopig maar weinig van ondervonden. “We moesten wel de beslissing nemen om de studio te sluiten”, zegt Vince ’t Jolle. “Met verschillende medewerkers samen op zo’n beperkte ruimte is niet ideaal. Bovendien zit je met micro’s waar toch ook wel microben kunnen inkruipen. Maar we wilden de luisteraars niet in de kou laten staan en we zijn er in geslaagd om een tijdelijke ‘studio’ te maken in mijn woonkamer. De voorbije dagen hebben we tussen 13 en 18 uur kunnen uitzenden onder het motto ‘geen bezoek, doe mij maar een verzoek’”, lacht Vince. Tijdens de uitzendingen probeer Radio Park om wat mensen uit de regio aan het woord te laten zoals een begrafenisondernemer, de burgemeester, de directeur van het AZ Klina, Thomas Cuyvers van Sterstokers die ontsmettingsalcohol maakt in plaats van spirits.

Advertentiemarkt
Radio Park FM is een lokale radiozender die het moet stellen zonder subsidies of andere steun. De zender draait volledig op de inkomsten uit advertenties. “En net die is volledig ingestort”, zegt Vince. “Begrijpelijk natuurlijk, maar het is wel onze enige bron van inkomsten. En dan net deze dagen valt ook nog eens de factuur voor de Vlaamse Regulator voor Media in de bus: 500 euro. Ik hoop echt dat er vanuit de overheid iets kan gebeuren, want anders zie ik het somber in voor heel wat lokale zenders. Maar er zijn ook mooie momenten zoals afgelopen vrijdag waarop heel wat radiozenders tegelijkertijd You’ll Never Walk Alone speelden. Dat was een mooi moment. Of het feestje dat we vorige week organiseerden vanuit de studio met DJ F.R.A.N.K. Volgende week proberen we een uitzending te maken met een bevriende zender in het Nederlandse Rijswijk.”

Bron: https://www.hln.be/in-de-buurt/brasschaat/radio-park-fm-zendt-voortaan-uit-vanuit-de-woonkamer-van-vince-t-jolle~a2b545e8/

21 maart 2020: FG Antwerpen

Antwerpse radio en 23 andere zenders wereldwijd doen marathonsessie met topdeejays ten voordele van strijd tegen corona

brasschaat-fg
foto Benoit De Freine – Khalid Naciri en Glenn Geyselings van radiozender FG Xtra 107FM Antwerpen.

Nadat FG Xtra vorige week het streamingconcept Club Covid in het leven riep, gaat de lokale radiozender nu nog een stap verder door in zee te gaan met ‘Mr. Afterparty’.

Samen met het internationaal sociaal media-platform en tientallen andere buitenlandse radiostations organiseert FG Xtra dit weekend een 24-uur livestream. Via Facebook kunnen kijkers geld doneren aan de internationale goede doelen het Rode Kruis en het Coronavirus Relief Fund.
Het nachtleven was anderhalve week geleden zowat de eerste sector die geveld werd door de maatregelen in de strijd tegen corona, vooraleer ook de rest van ons dagelijks leven werd platgelegd. De lokale Antwerpse radiozender FG Xtra, die uitzendt vanuit nachtclub Ampere, riep daarom ‘Club Covid’ in het leven, livestreams om het Antwerpse nachtleven een hart onder de riem te steken. De afgelopen week waren de huisdeejays van onder andere La Rocca, Red & Blue Cargoclub, Ampere, Roxy en Club Vaag al te gast op de radio.

Lees ook

‘Club Covid’: Radio FG Xtra verenigt Antwerps nachtleven en brengt het naar jouw huiskamer via livestreams
Soortgelijke initiatieven kwamen de afgelopen week overal ter wereld als paddenstoelen uit de grond. Het bekende sociaal mediaplatform ‘Mr. Afterparty’ overkoepelt die initiatieven nu met het concept ‘Last Night A Streaming Saved My Life!’. 24 radiozenders of streamingdiensten van over heel de wereld nemen deel aan het concept. Vanaf 18 uur zaterdagavond tot 18 uur zondagavond wordt er voltijds muziek gespeeld waarbij er elk uur wordt overgeschakeld naar een andere locatie.

Marco Bailey
Voor België treedt de bekende Belgische technodeejay Marco Bailey aan. Verder spelen andere internationaal bekende house- en technodeejays ten dans zoals Sébastien Léger (vanuit Portugal), Oxia (Frankrijk), Pan-Pot (Duitsland) en Art Department (Verenigde Staten).

Goede doelen
Tijdens de livestream kunnen luisteraars geld doneren via Facebook. Het opgebrachte geld gaat integraal naar het Rode Kruis internationaal en Coronavirus Relief Fund, dat mensen ondersteunt die het hardst getroffen worden tijdens deze crisis.

Mr. Afterparty startte het initiatief na het zien van alle hartverwarmende posts op sociale media waarbij mensen dansen, zingen en muziek maken vanop hun balkon. Naast deelnemen zorgt FG Xtra ook voor de technische ondersteuning wereldwijd.

(lees verder onder de foto)

Benoit De Freine Khalid Naciri
“Wij zorgen ervoor dat de audiostreaming uitgezonden wordt vanuit alle 24 verschillende locaties”, zegt Khalid Naciri van FG Xtra. “De verschillende locaties wereldwijd pikken ons signaal dan op. Met dit initiatief willen we gedurende 24 uur de mensen een weekend bezorgen met alleen maar goeie vibes. Verder hebben we nog een verrassing in petto, want ‘Mr. Afterparty’ heet natuurlijk niet voor niets ‘Mr. Afterparty’”, klinkt het veelbelovend.

Naast ‘Last Night A Streaming Saved My Life’, gaat FG Xtra ook door met Club Covid. Elke dag tot het einde van het horecaverbod wordt er uitgezonden tussen 19 en 23 uur op 107 fm (Antwerpen) en via Facebook. Elke avond staat ligt de focus op een andere Antwerpse club die momenteel gesloten is.

 Bron: https://www.hln.be/in-de-buurt/antwerpen/antwerpse-radio-en-23-andere-zenders-wereldwijd-doen-marathonsessie-met-topdeejays-ten-voordele-van-strijd-tegen-corona~a0935713/

16 maart 2020: Radio Lede

Radio Lede schenkt gratis zendtijd aan handelaars die door coronamaatregelen getroffen zijn

radiolede
Hoofdredacteur Ralph Ilanio stelt via Radio Lede gratis zendtijd ter beschikking.

Met gratis zendtijd wil Radio Lede ondernemers helpen die hun zaak moeten sluiten omwille van het coronavirus.
“We willen onze lokale ondernemers en handelaars een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd”, vertelt hoofdredacteur Ralph Iliano. Op Radio Lede biedt hij aan alle zaken gratis in de kijker te zetten. “Ideaal voor wie thuislevering en/of afhaal organiseert of op een andere manier zijn klanten ten dienste wil staan.”

Meer over Radio Lede en de lokale internetradio beluisteren kan via www.radiolede.be.

Bron: https://www.hln.be/in-de-buurt/lede/radio-lede-schenkt-gratis-zendtijd-aan-handelaars-die-door-coronamaatregelen-getroffen-zijn~ac63a50a/

13 maart 2020: Radio FM Gold Meulebeke

Radio FM Gold brengt extra verzoekprogramma’s voor senioren door coronavirus

meulebeke_fmgold

De solidariteit in tijden van drastische coronamaatregelen blijft groeien. Lokale radiozender Radio FM Gold zal extra verzoekprogramma’s voor senioren in rusthuis spelen.

“Nu alle activiteiten afgelast of opgeschort zijn, kwamen onze infoprogramma’s zonder inhoud te zitten”, zeggen de presentatoren. “Toen wij op zoek gingen naar een zinvolle invulling kwamen we op het idee om naast ons wekelijkse verzoekprogramma op zondagvoormiddag nu ook op dinsdag en donderdag tussen 9 en 10 uur een extra verzoekprogramma in te lassen. Deze zijn speciaal bedoeld voor bewoners van rusthuizen die een aantal weken geïsoleerd zijn van familie en vrienden. Zo hebben ze toch nog een beetje binding met de buitenwereld.”

Verzoekjes sturen kan via studio@radiofmgold.be of op de site. Die moeten voor dinsdag ten laatste op maandag om 19 uur binnen te zijn en voor donderdag op woensdag om 19 uur. Op zondag is dat diezelfde voormiddag om 10 uur. Rusthuizen die willen meewerken, kunnen bellen naar 0476/98.29.96.

Afstemmen op Radio FM Gold in de regio kan op FM 106.9 en in de regio Izegem-Roeselare op FM 105.6. De zender is ook overal digitaal te ontvangen op www.radiofmgold.be of via een gratis te downloaden app.

Bron: https://www.hln.be/in-de-buurt/meulebeke/radio-fm-gold-brengt-extra-verzoekprogramma-s-voor-senioren-door-coronavirus~a4599365/

17 februari 2020: RWL Waasmunster

RWL-Eventradio bundelt evenementen op Facebookpagina

waasmunster_rwl
Foto Foto Yannick De Spiegeleir –  Guido Mettepenningen, Rie Maes en Guy Laureys van Radio Waasmunster Lokaal.

‘Is er iets te doen in Waasmunster?’ Zo heet de nieuwe Facebookpagina waarmee Radio Waasmunster Lokaal (RWL) organisatoren van activiteiten in Waasmunster een groter bereik wil geven.

“Dagelijks om 12 en 17 uur kan je via RWL-eventradio informatie horen over activiteiten die plaatsvinden in Waasmunster en die toegankelijk zijn voor het grote publiek”, zegt Rie Maes van RWL. “We proberen zoveel mogelijk berichten te verzamelen. Alle verenigingen, comités, scholen, organisaties die iets doen, wat voor iedereen toegankelijk is (zelf deelnemen of komen kijken/supporteren) kunnen dit via een bericht melden. Wij denken aan eetfestijnen, feesten, voorstellingen, tentoonstellingen, kermissen, wedstrijden, … Ook verkoop huis-aan-huis voor het goede doel of voor de clubkas van plantjes, bloemen, chocolade, koekjes, etc. … willen we in dit overzicht vermelden”, klinkt het.

De berichten die op de Facebookpagina ‘Is er iets te doen in Waasmunster’ verschijnen, worden ook opgenomen in het programma ‘Chérie, is er iets te duun in Vasmustern ?’ Te beluisteren bij RWL-eventradio via http://www.rwl-event.be. Heb je ook iets te melden ? Doorsturen dan maar naar de Facebookpagina of naar Rie Maes : henri_maes@telenet.be.

Bron: https://www.hln.be/in-de-buurt/waasmunster/rwl-eventradio-bundelt-evenementen-op-facebookpagina~a7b05cee/

4/1/2020: Omroep Neteland

Herenthoutse regionale radiozender zet in op vernieuwing en zoekt vrijwilligers

De medewerkers bij Omroep Neteland zijn volop op zoek naar nieuwe medewerkers, rechts op de foto staat Martin Lieckens.
Omroep Neteland De medewerkers bij Omroep Neteland zijn volop op zoek naar nieuwe medewerkers, rechts op de foto staat Martin Lieckens.
Twee jaar nadat de regionale radiozender Omroep Neteland uit Herenthout, net zoals vele andere lokale radiostations in de Kempen, geen zendvergunning meer kreeg, zet hij volop in op vernieuwing. De lokale radiozender diende na het slechte nieuws eind 2017 al snel een perfect dossier in en kwam terug in de ether.

“Twee jaar na de terugkomst is het alweer tijd om te vernieuwen”, klinkt het bij de zender. “Dat doen we door een compleet nieuwe vormgeving op de radio.” Nu moet Omroep Neteland beter dan ooit tevoren klinken. “We willen continu verbeteren”, zegt manager Martin Lieckens van Omroep Neteland. “Er is een nieuw vormgevingspakket aangekocht, waardoor alle audiofragmenten die gebruikt worden op de radio een eigenheid meekrijgen: het Nieuws, het regionieuws, de vacatures en de regionale berichten die we omroepen. Ook is er een nieuw jinglepakket ingezongen.”

Online radio

De Herenthoutse radiozender investeerde eerder al in een nieuwe soundprocessing, in nieuwe zendapparatuur en kreeg een nieuw logo. “We staan in 2020 klaar om verder te groeien en onze luisteraars een mooi aanbod te geven. Onze medewerkers zijn ervaren presentatoren, die van zes uur ’s morgens tot negen uur ’s avonds live programma’s brengen. De nachturen zijn we vanzelfsprekend ook te beluisteren, maar dan niet met gesproken programma’s. Er is dan non-stop muziek uit de jaren 70, 80 en 90 te beluisteren. Omroep Neteland verwent zijn luisteraars de klok rond”, gaat Lieckens verder.

Dat tijden veranderen en Vlaanderen stilaan meer en meer online naar de radio luistert, weet men ook bij Omroep Neteland. Naast de twee frequenties 107.4 en 107.7 FM kan men de zender tegenwoordig ook beluisteren via een app, de smartphone of de digitale internetradio.

Nieuwelingen worden binnen ons mediahuis zorgvuldig opgeleid, ervaring is dus niet nodig.
Martin Lieckens

Om al die nieuwigheden goed in de ether te krijgen, zijn Martin Lieckens en zijn collega’s bij Omroep Neteland op zoek naar vrijwilligers om hun team te versterken. “We zoeken mensen die vlot met de pen kunnen omgaan of regionale journalisten die erop uit trekken en mensen interviewen”, verduidelijkt hij. “Ook technisch aangelegde mensen of nieuwe presentatoren zijn erg welkom. In ons mediahuis worden de nieuwelingen met zorg opgeleid, dus is ervaring niet echt nodig. Ben je een creatieveling, graag met muziek bezig, breng je graag verslag uit over je favoriete sportclub of ben je gewoon nieuwsgierig naar ons radioproject, neem dan gerust contact op.”

Liefde voor de stiel

De medewerkers bij Omroep Neteland zijn allemaal vrijwilligers en doen hun werk uit liefde voor de stiel. Vaak wordt er zelfs van thuis uit voor de radio gewerkt. Veelal zijn het bij regionale radiozenders gepensioneerden die hun tijd nuttig voor de regio willen invullen.

Wie vrijwilliger wil worden vindt meer info op  www.omroepneteland.be/nl/radio-maken/

bron: https://www.hln.be/in-de-buurt/herenthout/herenthoutse-regionale-radiozender-zet-in-op-vernieuwing-en-zoekt-vrijwilligers~a436be47/

Oudere artikels  >>