Beste lezer,

Sinds mijn tienerjaren ben ik gepassioneerd door radio. Of de muziek nu vanaf de Noordzee kwam (eind jaren 70) of vanop het land (begin jaren 80) het ‘radio’ virus had me snel te pakken; 40 jaar later ben ik het nog steeds niet kwijtgeraakt. Zelf scande ik ettelijke uren de AM en FM band af op zoek naar verre en leuke stations, pluisde alle mogelijke frequentielijsten uit, was jarenlang medewerker bij verschillende vrije en later lokale radio’s, …

Toen in december 2016 bekend raakte dat de beschikbare FM-frequenties opnieuw herverdeeld werden, begon ik deze materie met meer dan gewone belangstelling te volgen en berichtte jullie hierover via deze blog. Een nieuwe blog! Want radiovisie.be bestond niet meer en van de kortstondige initiatieven radiodecreet.be en ‘weg met het frequentieplan’ op Facebook was nog geen sprake.
Met zelf geschreven artikels probeerde ik mijn eigen mening met jullie te delen. (en het kon dus best zijn dat u hiermee niet perse akkoord ging) en liet ik de radiomakers zelf aan het woord.

Intussen zijn we twee jaar verder en gezien mijn schrijfsels nog steeds de aandacht krijgen van jullie (189.000 bezoekers / 510 likes op Facebook) ben ik dus verplicht om verder te doen.  Met plezier!.  Je mag ons altijd wat extra inspiratie geven voor een volgende blog post en jouw ideeën doorsturen. Wil je graag zelf een artikel over lokale radio schrijven, dat kan ook.

Hopelijk draagt deze blog ook bij om de lokale radio opnieuw/ wat vaker in de (media) belangstelling te brengen. Want als we eerlijk zijn: met die paar procenten marktaandeel lijkt het alsof de lokale radio niet meer bestaat in de ogen van veel kranten en TV (meestal in handen van grote mediagroepen).

Muzikale radiogroeten,

Lokale Radio in Vlaanderen

1.1.2019