Bart De Wever zette de ploat op

Seniorenradio Minerva uit Antwerpen bestaat 35 jaar en hield op zondag 16 juli een speciaal marathonprogramma waarbij bekende Antwerpenaren een uur lang hun favoriete platen draaiden. Tussen 9 en 10 uur mocht burgemeester Bart De Wever zijn playlist presenteren.

Bart de Wever kwam met de fiets naar het radiohuis van het jarige radiostation op Linkeroever om zijn favoriete ploaten aan en af te kondigen. “Ik heb er niet lang moeten over nadenken, het zal wel spontaan gaan zeker?”, liet hij aan het begin van zijn radio-uur bij Minerva weten aan de redactie van GVA.

Franse chanson

Wat zijn muzikale smaak betreft, veel Franstalige platen. De Wever vond het jammer dat de muziek in de taal van Molière in de verdrukking geraakt is. Op zijn lijstje Franse chansons ondermeer  van Gilbert Bécaud (L’important c’est la rose) en Joe Dassin (Et si tu n’existes pas).  Johny Cash (Hurt) is dan weer de muziek die de voorzitter van de grootste partij van Vlaanderen in de auto opzet als hij na een late – vaak niet goed verlopen – meeting van Brussel naar huis rijdt. Ook Queen en David Bowie (Under pressure) – twee iconen uit zijn jeugd die nu beide overleden zijn – ontbraken niet in zijn gelegenheidsprogramma.

Het lijst van Bart bevatte een heel diverse muziekkeuze met nog werk van Billy Joel (Leningrad, de stad die hij in 1988 net voor de val van het Ijzeren Gordijn bezocht), Abba (Mama Mia), Rick Astley (Never gonna give you up)  en Tim van Wim De Craene dat op de doop van zijn oudste zoon gedraaid werd. Burgemeester De Wever kent zijn klassiekers want ook de Antwerpse Strangers ontbraken niet met ’t Strand van St. Anneke.

Radio Minerva zendt uit via de hoog vermogen zender op 98.0 MHz en is samen met 3 andere radio’s kandidaat om ook na 1 januari 2018 via de huidige frequentie radio te blijven maken voor de 70.000 – voornamelijk oudere – luisteraars.

Lees ook: http://www.gva.be/cnt/dmf20170714_02972117/deze-twaalf-antwerpenaren-draaien-morgen-plaatjes-voor-de-jarige-radio-minerva
bron foto: GVA
 

Een gedachte over “Bart De Wever zette de ploat op

  1. Ik luister al van deze ochtend naar Radio Minerva, daarnet is Guy De Pre nog gepasseerd, hij bracht de grootste zomerhits uit 1967, precies 50 jaar geleden dus. Ook Carry Goossens en Guy Mortier deden het prima, Lucas Van Den Eynde had wat problemen met de technieker. Maar vaste luisteraars van Minerva zijn wel wat gewoon, niet?
    Na Camilia Blereau is het vooral uitkijken en luisteren naar Herbert Flack!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s