Internetradio MFY wil FM licentie

Jongerenzender MFY uit Houthalen-Helchteren bestaat al zes jaar als internetstation. Als het van voorzitter Lenn Melotte afhangt komt daar vanaf 2018 verandering in, want het Limburgse MFY gaat resoluut voor een erkenning als volwaardig FM station.

“Sinds 2011 ben ik bezig met MFY, de lokale radio van Houthalen-Helchteren”, steekt Lenn Melotte, voorzitter en presentator van de jongerenzender van wal. “De radiostudio en redactie zijn gelegen in het oud-gemeentehuis van Helchteren. Meerdere keren per maand gaan we live op locatie met onze radiocaravan. We mikte vroeger op jongeren maar hebben die doelgroep nu breder gemaakt.”
MFY, voluit Music For You, kan je nog het best muzikaal vergelijken met MNM, maar dan lokaal met veel muziek van de jaren 2000 en met Limburgs talent prominent aanwezig. Lenn, die onlangs nog stage deed bij Radio 2 Limburg, kan beschikken over een trouwe groep van een tiental medewerkers.

Internetervaring als sterke troef

mfy_studMFY is niet aan haar proefstuk toe en gaat niet over een nacht ijs om in het wilde weg een gooi te doen naar een erkenning als lokale radio op FM. De ervaring van zes jaar internetradio is een sterke troef. “We waren in 2011 amper 16 jaar oud en dat was erg jong. Intussen zijn we ouder en hebben we een hoop bagage opgedaan over radio en vooral lokale radio. We gaan voor vernieuwing, een glanzende lokale radio die leeft. Kwaliteit staat op de eerste plaats. Weg met die lelijke stempel van oubollige radio”, verduidelijkt Lenn.
Naast het binnenhalen van een FM frequentie, is het de ambitie om een online platform uit te bouwen waar jongeren kunnen herbeluisteren wat ze graag willen horen. “Dingen die voor nationale zenders te klein zijn zullen voor ons interessant zijn en willen we brengen”, aldus de jonge radiomaker.

Toekomstplannen

Lenn laat al wat in zijn kaarten kijken naar zijn toekomstplannen vanaf 1 januari 2018: “Als we een vergunning krijgen, zullen we een erg moderne zender zijn die lokaal op de eerste plaats zet. We staan tussen de mensen met onze mobiele studio en laten hen aan het woord. Evenementen maken onze luisteraar warm. Een goeie groep radiomakers, gemotiveerd met degelijk materiaal en voldoende erkenning voor hun werk maakt deze zender wie hij is”, besluit Lenn optimistisch.
Daar smelt ik dus van: jonge gasten met veel passie en de nodige durf die de kaart trekken van lokale radio en zich niet laten afschrikken door de negatieve spiraal waar veel lokale zenders anno 2017 in terecht gekomen zijn.  Go for it! Ik gun Lenn en het MFY team die FM erkenning van harte.
Meer weten: www.mfy.be

©Lokale Radio in Vlaanderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s