Radio Maaskant gaat (tijdelijk) uit de ether

Op donderdag 22 september heeft radio Maaskant gecommuniceerd dat de zender op 1 oktober 2022 uit de ether gaat. Of dit tijdelijk of definitief is, is niet duidelijk.

Begin deze week konden we nog goed nieuws melden uit de lokale radiowereld want toen ging in de provincie Limburg een nieuwe radio van start (PXL radio). Een paar dagen later zette Radio Maaskant op hun socials dat ze uit de ether gaan.

22-09-2022

Vanwege enkele onoverkomelijke medische problemen heeft het bestuur van Radio Maaskant Maasmechelen tot haar grote spijt moeten beslissen het station (in ieder geval voorlopig) uit de ether te halen.

De uitzendingen worden gestaakt per 1 oktober aanstaande, alle betrokkenen werden inmiddels van deze beslissing op de hoogte gebracht.

Radio Maaskant wenst alle luisteraars en adverteerders via deze weg nogmaals te danken voor het in hun gestelde vertrouwen.

Radio Maaskant zendt sinds 2018 uit via 106.7 MHz in Maasmechelen. Voorlopig kan je het station ook nog beluisteren via https://www.radio-belgie.be/radio-maaskant.

Hoe lang de etherstilte zal duren, is niet geweten. Een paar maanden zal allicht geen probleem stellen met het oog op het behoud van de erkenning. Als het station langer uit de lucht is, zal meer dan waarschijnlijk de Vlaamse Regulator voor de Media eens poolshoogte komen nemen en een onderzoek instellen. Zolang FM frequenties een schaars goed zijn, bestaat het risico dat de zendvergunning ingetrokken kan worden bij langdurig staken van de uitzendactiviteiten. Laat ons hopen dat het niet zo een vaart loopt en de inwoners van Maasmechelen weldra terug over hun lokale radio kunnen beschikken.

Plaats een reactie