Nieuw radioseizoen voor Singjaal

Alle grote radiozenders hebben intussen hun programmatie in gereedheid gebracht om het najaar aan te vatten. Maar ook kleinere spelers deden de afgelopen zomerweken meer dan voldoende inspiratie op om straks als de dagen korter worden zich te onderscheiden in hun niche markt. De van oudsher Leuvense radiozender Singjaal – al een paar jaar terug actief maar dan als webradio – is er klaar voor en heeft bakken interessante programma’s in petto de volgende weken.

OLD ROCKERS NEVER DIE

In ‘OLD ROCKERS NEVER DIE’ brengt Sinjaal covers van- en door onsterfelijke muzieklegendes.  Misschien zijn het namen die niet altijd een belletje laten rinkelen, maar hun songs doen dat des te meer. De muziek wordt uitgezocht door Geert Kinnaert, elke aflevering wordt technisch in mekaar gestoken door Dirk Verheyden en gepresenteerd door Stijn Vancuyck.  In september krijg je afleveringen rond David Bowie, Prince, Warren Zevon, Marvin Gaye en Lou Reed.
singjaal

DE COVERSTORY SPECIALS

De samenstellers van coverstory gaan overuren draaien volgende maand, want een heleboel jarige artiesten vormen de uitgelezen gelegenheid om kennis te maken met covers van deze of gene artiest.
Op 7 september is er een aflevering rond Roger Hodgson die dit jaar 70 werd. Op 11 september viert Moby z’n 55ste verjaardag. Op 14 september brengt Singjaal een aflevering naar aanleiding van de 70ste verjaardag van Peter Frampton. Fans van Carly Simon moeten dan weer luisteren op 21 september want dan draait men covers van deze Amerikaanse singer-songwriter die eerder 75 kaarsen mocht uitblazen. Op 24 september wordt  Big Bill Krakkebaas – die van Ene me hesp  – 70 jaar.

WERELDREIS

Sportcommentator en initiatiefnemer van Retro Singjaal, Jan Dewijngaert, neemt zijn luisteraars mee op (virtuele) wereldreis aan de hand van liedjes over plaatsen en locaties.

THE SIXTIES

Kris Mannaerts neemt je dan weer mee naar de sixties, één van de boeiendste periodes uit de muziekgeschiedenis. Vooral gekend als de periode van The Beatles. Of zoals Kris het zelf omschrijft “The sound van een decennium in al z’n facetten.”

singjaal_

Het volledige overzicht van de Singjaal programma’s kan je vinden op de website van de retroradio.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s