Elke lokale radio krijgt eenmalige subsidie van 1250 euro.

De Vlaamse Regering stelt middelen uit het noodfonds ter beschikking aan  de erkende lokale en de netwerkradio’s. Voor 129 lokale radiozenders wordt er 1.250 euro uitgetrokken en voor 4 netwerkradio’s 6.250 euro. Deze compensatie moet helpen om de minderinkomsten of in bepaalde gevallen het volledig wegvallen van advertentieontvangsten op te vangen.

De voorwaarden om een beroep te kunnen doen op deze subsidie werden bepaald in een uitvoeringsbesluit, dat op 10 juli werd goedgekeurd door de Vlaamse Regering.  Radio’s die deze financiële compensatie willen ontvangen, moeten een dossier indienen tussen 10 augustus en 31 augustus 2020.

Het noodfonds van de Vlaamse Regering bevat verschillende steunmaatregelen die de financiële schade in de drie sectoren (cultuur, jeugd, media) gedeeltelijk moet compenseren. De cultuursector kan rekenen op bijna 65 miljoen euro, de jeugdsector op 16 miljoen euro en de mediasector op 10 miljoen.

Van die 10 miljoen voor de media, blijft er slechts 186.250 euro over voor de ondersteuning van de lokale en netwerkradio-omroepen die door de Vlaamse overheid erkend zijn. De rest gaat naar de VRT, regionale televisieomroepen, het mediafonds, freelance journalisten en andere lokale mediaspelers.
Iedereen had op meer gehoopt, maar een Vlaams spreekwoord zegt dat je een gekregen paard niet in de bek moet kijken.  Na aftrek van de taks van 500 euro op het gebruik van de frequentie, blijft er voor elke lokale radio nog netto 750 euro over, een aalmoes.

Volgende week maandag geeft minister van media Dalle meer uitleg aan de lokale radiosector.

De lijst van de erkende lokale en netwerkradio’s vind je hier

 

2 gedachtes over “Elke lokale radio krijgt eenmalige subsidie van 1250 euro.

 1. Met 186.250 euro kun je al geen huis zetten, maar als je écht wist wat uitzenden was ….
  – zat je nu in de bouw….
  – timmerde je een meubel samen …
  – was de golem weer herleefd …
  – …

  Met andere woorden … zou je niet klagen, maar de computer weer repareren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s