Benjamin Dalle gaat toelichting geven over verdeling noodfonds aan lokale radio

Tijdens de coronacrisis hebben de Vlaamse mediabedrijven meer dan ooit een verbindende en maatschappelijke rol vervuld door de burgers 24/7 te informeren. “Ook de lokale radio’s hebben hierin een belangrijke rol gespeeld”, zegt Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle.  Op 20 juli maakt hij bekend hoeveel de lokale radio’s van het noodfonds zullen krijgen.

“Net zoals de volledige sector werd de lokale radiosector getroffen door de coronacrisis door het (bijna) volledig wegvallen van de reclame-inkomsten.Wij erkennen het belang van de lokale radiosector en hebben dan ook middelen uit het noodfonds voorzien voor deze sector”, zegt minister Dalle. Hij heeft alle lokale radio’s uitgenodigd op een (online) meeting op 20 juli waar hij toelichting zal geven over de verdeling van de middelen van het noodfonds.

Het noodfonds van de Vlaamse regering – goedgekeurd begin vorige maand – geeft voor 10 miljoen steun aan de media (foto: hieronder). Voor een aantal kleinere (digitale) spelers, freelancers, netwerkradio’s en de meer dan honderd lokale radiostations voorziet de regering in totaal een bedrag van 500.000 euro. Mogelijks krijgen ook Roxx, Familyradio en Maria deze steun, al zenden deze regio radio’s niet uit op FM, wel op DAB+. Daarover werd op 11 juni in de mediacommissie een ballontje opgelaten.

steunmaatregelen

DAB+ voor lokale radio?

Minister Dalle will ook in gesprek gaan met de lokale radiosector over het gebruik van DAB+. “Van verschillende lokale radio’s hebben wij vernomen dat zij ook de schouders willen zetten onder de digitalisering van het radiolandschap. Dit lukt echter niet, omdat aanwezigheid op DAB+ financieel niet haalbaar is “, besluit de minister.

Benieuwd naar de ontwikkelingen. Wie weet staan we wel aan de vooravond van de verrijzenis van de lokale radio onder de huidige mediaminister Dalle. We mogen toch hoopvol zijn, nietwaar?

©Lokale Radio in Vlaanderen

Een gedachte over “Benjamin Dalle gaat toelichting geven over verdeling noodfonds aan lokale radio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s