Tijdelijke zendvergunningen verlengd naar ten hoogste zes weken

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft beslist dat voor evenementen die plaatsvinden tussen 1 juli en 30 september 2020 tijdelijke zendvergunningen kunnen worden toegekend voor ten hoogste zes weken, dat is opmerkelijk langer dan de huidige duurtijd. De VRM speelt hiermee in op de drive-in events die deze zomer overal te lande zullen opduiken.

Artikel 193 van het Mediadecreet bepaalt dat de VRM naar aanleiding van evenementen en voor experimenten om nieuwe technologieën uit te testen een tijdelijke vergunning kan uitreiken voor de duur van dat evenement.

Normaal is de tijdsduur van zo’n tijdelijke vergunning sterk beperkt in tijd. Sommige initiatieven zenden maximum een (verlengd) weekend uit zolang de plaatselijke kermis duurt, anderen houden het bijna twee weken vol.

Drive-in’s meer kansen geven

Door de economische impact van corona, heeft de  VRM beslist dat voor evenementen die plaatsvinden tussen 1 juli en 30 september 2020 tijdelijke zendvergunningen kunnen worden toegekend voor ten hoogste zes weken.  Dit is aanzienlijk langer dan de termijn die tot nu toe gebruikelijk was.  “Op die manier krijgen maatschappijverbindende initiatieven zoals drive-in-bioscopen meer kansen”, lezen we op de site van de VRM.

Dit zou inderdaad wel eens de hit van het coronajaar 2020 kunnen gaan worden. Drive-in bioscopen en drive-in concerten. Lekker knus in onze eigen bubbel in de auto en dan afstemmen op een vrije (tijdelijke) frequentie op de FM band om niets te missen. Net zoals het er aan toeging in de oude jaren 60 films op tv. Alles komt terug! Misschien luiden de drive-in bioscopen een (korte) revival in van de FM band?

Mocht je de voorbije weken al een tijdelijke vergunning ontvangen hebben voor een event dat plaatsvindt tussen begin juli en eind september, dan zal je expliciet een nieuwe aanvraag moeten doen. Ga er niet van uit dat de duurtijd automatisch zes weken wordt.

Hou er rekening mee dat je aanvraag minstens 9 weken voor de aanvang van je evenement bij de VRM moet ingediend zijn. Want die lange periode – drie weken langer dan de duur van je vergunning – hebben de experten nodig om inpasbaarheidsanalyses te doen en coördinatieonderzoeken met binnenlandse en soms ook met buitenlands overheden te voeren! Een tijdelijke zendvergunning kost je 100 euro, vooraf te betalen.

Op de site van de VRM vonden we deze bijkomende toelichting voor je aanvraag voor een tijdelijke zendvergunning.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s