RGR2 gaat on air in Leuven

In deze nooit geziene coronatijden worden toch nog nieuwe radio-initiatieven geboren, zelfs lokale. RGR2 is de naam van de nieuwste telg binnen de RGR familie en heeft net haar uitzendingen gestart in de regio Leuven. De eerste zender (106.7 MHz) is actief en de volgende weken zullen er nog twee volgen.

“RGR2 is altijd muziek, altijd plezier met veel Vlaamse hits”, zo beschrijft radiomaker Marc Holemans het format dat hij met de nieuwe radio tussen 6 en 18 uur zal brengen. Daarvoor zullen de presentatoren Peter Van Wijck, Erwin Van Ransbeek en Marc Holemans zorgen. Vlaamse ambianceplaten binnen de spitsuren, buiten deze uren hanteert de nieuwe radio een non-stop soft pop format.

Marc Holemans is met RGR2 niet aan zijn proefstuk toe. In het vorig decennium was hij heer en meester in Vlaanderen met danceradio RGRfm. Korte maar snedige speaks en het draaien van hitgevoelige dancemuziek motiveerden tientallen lokale zenders om aan te sluiten bij zijn powerstation-product. Sinds het nieuwe frequentieplan trekt Holemans met RGR Classic Hits volop de kaart van de oldies (jaren 60,70 en 80) met stations in Leuven (104.9), Aarschot (107.6), Zuiderkempen (106.8) en Lier (107.1).

“RGR2 wordt complementair met wel wat raakpunten”, zegt de radiomaker die met RGR2 een tweede net uitrolt in Leuven. Eigenlijk was het de bedoeling om RGR2 eerder in de lucht te brengen, maar die timing werd in de war gestoord door de COVID-19 pandemie.

drie zenders worden uitgerold

Tijdens de tweede erkenningsronde in 2018 kreeg de VZW Happy een cluster toegewezen van drie frequenties rond Leuven: Herent (106.7), Oud-Heverlee (107.1) en Lubbeek (107.3). De eerste RGR2 zender voor Herent (106.7 MHz) werd alvast aangezet. “In afwachting van de 107.1 MHz kunnen onze uitzendingen wel onderbroken worden door werkzaamheden aan de zendersite. Maar het is wel de bedoeling om zo snel mogelijk officieel van start te gaan”, besluit Holemans. Ook de 107.3 MHz staat nog op de planning, maar dient eerst nog door de VRM en de administratie Media opnieuw te worden gecoördineerd.

©Lokale Radio in Vlaanderen

Een gedachte over “RGR2 gaat on air in Leuven

  1. sinds telenet de fm uitgeschakeld heb ik een antenne op zolder gezet en uw radio op 107.1 goed te ontvangen.Ik luisterde toen naar wdr4 maar julie zijn even goed met 50,60,70,80 muziek.Daarna is er veel rommel.Dank U

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s