Heistse lokale radio Apollo viert verjaardag in mineur

Vrijdag 1 mei 2020, feestdag van de arbeid, maar ook de verjaardag van Radio Apollo uit Heist-op-den-Berg (Antwerpen). Op 1 mei 1982 zag de volkse lokale radio haar levenlicht aan de Witte Gracht 75 in de Heistse deelgemeente Wiekevorst.

Dit jaar werd het een verjaardag in mineur want men rouwt er om het verlies van Flora Vercammen, bij de medewerkers beter bekend als ‘moemoe Apollo’.  Een dag eerder overleed Flora op 98-jarige leeftijd. 38 jaar geleden stelde ze haar uit betonnen platen opgebouwde patattenkot ter beschikking van haar zonen die er een vrije radio startten.
Voor de krant HLN reageren de medewerkers aangeslagen. “Wij hebben ongelooflijk veel steun van haar gekregen. Ze zette koffie, maakte ’s morgens spek met eieren, deed de boekhouding en in de beginjaren mochten we voor verzoekjes haar telefoon gebruiken. Ze was onze grootste fan en ieder jaar eerde we haar op 1 mei met bloemen. Het was onze radiomoeder.”

Ter nagedachtenis van Moemoe Apollo speelde de internetradio – want sinds 2018 verloor Apollo de FM erkenning aan RGR oldies – op 1 mei, na elk tijdsein een favoriet nummer van Flora.

Je kan  radio Apolo beluisteren via http://www.radioapollo.be/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s