Welkom Kee El EighTy Five

Dit Paasweekend start vanuit de Zuid-West-Vlaamse Leiestreek een nieuw radiostation: KL85 online radio (spreek uit Kee El  EighTy  Five). The past, present and future in één radiostation luidt het bij de initiatiefnemers.

Het is best mogelijk dat u nog niet van KL85 gehoord heeft. “We bestaan dan ook nog maar sedert 1 april 2020 en dit was niet als aprilvis bedoeld”, zegt verantwoordelijke Geert van Dijk. “De voorgeschiedenis van KL85 gaat ver terug in de tijd. Ze start bij de zeezenders , gaat via Radio Gemini en recentere evenementen zoals Mi Amigo 40, Radiodag.Be, OffshoreFM en LondonFM om uiteindelijk te landen bij KL85.”

KL85 (Kee El EighTy Five)

KL85_2020KL58 gaat zich richten op de Zuid-West-Vlaamse Leiestreek, als webradio. “Gezien we over de hele wereld te ontvangen zijn, spreken we de naam van ons stationsnaam KL85 op zijn Engels uit, zijnde “Kee El EighTy Five”, licht Geert van Dijk toe. De K staat voor Kortrijk, de L voor de Leiestreek en 85 staat voor alle gemeenten binnen de Leiestreek waarvan het postnummer met 85 begint.

“Natuurlijk blijven de zeezenders bij KL85 ook meedraaien. De roots van de medewerkers en de organisatoren liggen immers bij die stations. Daarbij: KL85 wil en kan veel meer zijn dan zomaar een radiostation.”

Niet op FM

Waarom niet op FM? “Het ontvangstbereik van de lokale radio is sterk beperkt. Met de FM vergunningen die worden afgeleverd kan je volgens onze mening geen nieuwe rendabele lokale radio meer opbouwen”, zegt Geert kordaat . Hoe je KL85 dan wel moet beluisteren, lees je op de website https://kl85.net/kl85-radio-for-radio-lovers/

Op Goede Vrijdag start het nieuw radioavontuur van KL85

Personen die momenteel hun medewerking verlenen aan het project zijn Edward Klein, Ad Vlaminck, Eddy Delaere, Walter, Jan Berg, Menno Dekker, Peter Timmerman en Gerhard Klaasen en MDM … Deze medewerkers zullen allemaal vanaf het Paasweekend, vrijdag 10 april via KL85 voorbijkomen. De programmering voor de volgende drie dagen vindt je hieronder:

Paasprograms-KL85-2“Het is evenwel niet de bedoeling dat KL85 al vanaf vrijdag 10 april er volledig zal staan. Het station zal daarin nog moeten groeien.” KL58 opteert voor 90% gepresenteerde programma’s, die van thuis uit bij de diverse presentators gemaakt worden. Het KL85 format wordt een combinatie van oldies en nieuw. “Tijdens de week wordt het hoofdzakelijk een oldiesformat, terwijl we ons in het weekend ook op de jongeren willen richten dit door de medewerking van enkele lokale DJ’s in het weekend. Tijdens de weekdagen in de avond gaan is er aandacht voor specials”, besluit Geert Van Dijk

Website: www.KL85.net
Facebook: https://www.facebook.com/KL85.net/.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s