CIM ondervindt impact van coronacrisis: geen luistercijfers voor juni

Het centrum voor Informatie over de Media (CIM) heeft ook te lijden onder de coronacrisis.  Zo zullen de studies van lees-, kijk- en luistercijfers hinder ondervinden zowel voor TV, radio als geschreven pers. 

Wat betreft radio is het volledige veldwerk van onderzoeksinstituut GfK voor de Radiostudie onderbroken sinds 16 maart. De studies zullen pas hernomen worden als de quarantainemaatregelen worden opgeheven. De volgende publicatie, voorzien op 21 april 2020, komt  niet in het gedrang, want die is gebaseerd op de gegevens van november tot en met februari, van voor coronacrisis dus.

Geen luistercijfers

Belangrijk gevolg van het stopzetten van de metingen vorige maand, is dat de publicatie van juni niet kan doorgaan, want die zou gebaseerd zijn op de gegevens van januari tot en met april.

En dat vinden we jammer: op een moment dat iedereen in zijn kot zit en de luistercijfers – ook voor lokale radio – in stijgende lijn gaan zowel qua aantal als luisterduur, publiceert de CIM geen cijfers. We zullen dus nooit met harde cijfers kunnen aantonen dat er dezer dagen echt meer en langer naar de radio wordt geluisterd.

Het nota van CIM:

Klik om toegang te krijgen tot bericht_aan_alle_cim_leden_06_04_2020.pdf

www.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s