Net nu rekent VRM gebruik frequenties aan.

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) is gestart met de vordering van de vergoeding voor het gebruik van FM frequenties. Dat laat een lezer van deze blog weten aan de redactie. Deze jaarlijkse vergoeding moeten erkende radio’s vanaf dit jaar betalen willen ze hun frequentie behouden. De vergoeding bedraagt voor lokale radio’s 500 euro ongeacht het aantal frequenties, de netwerkradio’s dienen 5.000 euro te betalen voor hun ganse pakket.

Ondanks de crisis en de moeilijke situatie waarin de lokale radio’s zich bevinden, krijgen de radio’s geen uitstel tot betaling. Als de vergoeding niet betaald is voor 30 april wordt een interest van 2% aangerekend per dag achterstand.

De timing van dit factuur alsook de beperkte betalingstermijn, vinden wij betreurenswaardig.  Kunnen we de VRM of het kabinet van de Vlaamse minister van Media niet vriendelijk verzoeken om deze vergoeding voor dit jaar kwijt te schelden of tenminste uitstel van betaling toe te staan? Lokale radio’s zullen het al moeilijk genoeg gaan krijgen met de huidige coronacrisis die tal van lokale adverteerders doet afhaken. Net in deze ongeziene tijden dat luisteraars en inwoners een gevoel van verbondenheid moeten behouden, zijn de lokale radio’s meer dan ooit nodig.

Een gedachte over “Net nu rekent VRM gebruik frequenties aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s