VZW Radio Digitaal mag zender in Nazareth niet verhuizen richting Gent

Op 15 juni 2018 verkreeg VZW Digitaal uit Gavere (Aspere) tijdens de tweede erkenningsronde een bijkomend frequentiepakket met drie frequenties: Deinze 105.1, Gavere 107.9 en  Nazareth 107.5.  Op 20 december 2019 werd een wijziging van de zendvergunning voor de frequentie in Nazareth (107.5 ) aangevraagd. 

Gezien het hier om een verhuis ging, werd de ingenieur van de Vlaamse Regulator van de media gevraagd voor een uitgebreid onderzoek. De VRM antwoordde begin vorige maand dat de gevraagde verplaatsing niet inpasbaar was in het Vlaamse frequentieplan.  Het ging hier om een verhuis van ongeveer 11 km t.o.v. de antennesite opgenomen in het frequentieplan van 2017 en een verhuizing van ongeveer 8,4 km t.o.v. het theoretisch punt in het oorspronkelijk plan van Genève 1984.

Bovendien, zo oordeelde de ingenieur van de VRM, is de  afstand van de nieuwe gewenste antennesite van Nazareth 107.5 MHz tot de antennesite van Radio Plus Gent die uitzendt op 107.7 MHz slechts 1,4 km.  Deze afstand is te klein opdat deze twee zenders met een frequentieverschil van slechts 200 kHz elkaar niet zouden kunnen storen.

Bijgevolg kan aan de  VZW Digitaal de gevraagde zendvergunning niet worden toegekend.

bron: VRM 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s