Belgian Radio Day 2020 op historische locatie van Flagey

Op 25 maart 2020 opent het Flageygebouw haar deuren voor een nieuwe uitgave van de Belgian Radio Day: een ganse dag lang ondergedompeld worden in visual radio, audio over IP en software paketten en de kans krijgen een rondleiding te maken door het iconische radiogebouw. 

Drie jaar geleden ging voor de eerste keer de Belgian Radio Days door. De timing was ideaal, we zaten toen volop in de aanloop van een nieuwe erkenningsronde voor netwerk en lokale radio. En dat sprak de radiosector enorm aan met een hoge opkomst tot gevolg. Het idee kwam van Edo Dijkstra, zaakvoerder van TVV sound uit Nazareth, die toen voor deze internetkrant fijntjes opmerkte dat Vlaanderen al jaren geen eigen broadcast beurs meer had. “Ik voelde de push van de leveranciers om hun producten te komen demonstreren, maar dat kon niet meer in België”, vertelde hij toen.

Om de twee jaar

Dit jaar – na een jaartje overgeslagen te hebben – is er op 25 maart 2020 opnieuw een radiodag.  “Bedoeling is er een tweejaarlijks event van te maken. Dit jaar valt de beurs samen met het 20-jarig bestaan van mijn zaak TVV Sound bvba, dus dubbele reden om te vieren”, zegt Edo. “De  afgelopen 20 jaar is TVV Sound Project geëvolueerd naar een volwaardig broadcast bedrijf. Wij kunnen oplossingen bieden van a tot z, zowel voor radio als TV.  Als verdeler van topmerken denken we mee met onze klant, die voor ons centraal staat, of het  nu een beperkt of groot project is.”

affiche Belgia Radio Day 2020

Aan de inhoud van het event werd weinig gesleuteld: de beurs laat ons aan de hand van workshops en live demo’s  kennismaken met zenders, antennes, visual radio, audio-processing, automatisatie, audio over IP, ….  Sprekers zullen er dit jaar niet zijn, maar op alle standen zullen de product specialisten van de grote merken (Omnia, Aldena, Caliope, BW Broadcast, Rohde & Schwarz, Sennheiser, …) aanwezig zijn om rechtsreeks op alle vragen te antwoorden.

Gratis geleid bezoek

De locatie van de Radio Day van 25 maart ademt één en al radio uit: het historische  Flageygebouw in Elsene, bij zijn bouw in 1938 een van de eerste radio-omroepgebouwen in Europa. Bezoekers van de beurs kunnen zich inschrijven voor één van de drie geleide bezoeken door dit iconisch omroepgebouw van waaruit jarenlang de NIR en later de BRT uitzendingen verzorgde tot de verhuis in 1974.  Let wel: het aantal inschrijvingen is beperkt, vlug zijn is de boodschap!

De toegang is gratis, wel op voorhand inschrijven via de website van de Belgian Radio Day 2020.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s