Komiek en burgemeester openen nieuwe studio LRL

Vrijdag 25 oktober heeft lokale radio Lanaken LRL haar nieuwe studio in gebruik genomen.  Het bestuur wist Herman Verbruggen van FC De Kampioenen en burgemeester Marino Keulen te strikken voor de officiële opening.  “Dat is hier heel professioneel, zeker in vergelijking met radio Hallo”, gekscheerde Marcske.

Er was veel volk aangekondigd voor de opening van de nieuwe radiostudio van LRL, in het pand van het voormalige Wit-Gele Kruis op het Gemeenteplein in Lanaken. Het gemeentebestuur had zelfs een tijdelijk verkeersreglement met een parkeerverbod uitgevaardigd ter hoogte van de studio. Met een gastvedette als Herman Verbruggen die samen met burgmeester Marino Keulen het lintje mocht doorknippen, kan je maar beter of safe spelen moeten ze in Laoneke gedacht hebben. De opening verliep vlekkeloos, zelfs met een knullige Marc Vertongen in de buurt die de fans een rondleiding gaf in de spiksplinternieuwe digitale studio. “Amai, dat is hier wel professioneel, zeker in vergelijking met mijn studio bij radio Hallo”, liet de komiek zich ontvallen.

Chaos,  humor en gedrevenheid

“Dit is het resultaat van zeven mensen van het bestuur en een tiental vrijwilligers  die dagelijks in de weer zijn voor de radio”, zei voorzitter Rudi Martens die van het talrijk opgekomen publiek een hartverwarmend applaus vroeg voor al die vrijwilligers. “LRL leeft in Lanaken”, sprak burgemeester Marino Keulen in zijn openingstoespraak.

frequentie_coördinatie
Herman Verbruggen en Marino Keulen openden de nieuwe studio van LRL

“De mensen willen weten wat er in de Dorpsstraat gebeurt. LRL doet dat al jaren op een fantastische manier en draagt zo bij tot een kwalitatief levensgevoel.  Geïnspireerd door radio Hallo: soms met evenveel chaos en veel humor, maar altijd gedreven. Daarom steunen wij vanuit het Lanaakse gemeentebestuur met 10.000 euro om de radio technisch operationeel te houden.”

 

Marino Keulen onderstreepte de grote aanhang die de radio heeft op de sociale media. “Als je nieuws deelt  met LRL, word je daar op aangesproken.  Er is uiteindelijk een publiek en dat is waar elke nieuwsjager het voor doet.  Ik wens LRL veel succes en primeurs”, besloot burgervader Keulen, ooit nog minister van Media en één van de weinige politici in Vlaanderen die de lokale radio naar waarde weet te schatten.

En dan was het tijd voor de eerste plaat: Nathaniel Rateliff met I Need Never Get Old op speciale aanvraag van de burgemeester. “Ik vind dat we dat moeten doen, want ik kan die naam toch niet uitspreken”, lachte de beste DJ van radio Hallo.

Over LRL

De zendvergunning van LRL is sinds december 2017 in handen van CRM vzw (Culturele Radio Maaskant) die ontstond in 1980. LRL zendt sinds begin 2018 uit via 106.0 MHz. Hun vroegere frequentie 107.1 MHz behoort nu toe aan het netwerk van Radio Boo uit Bilzen.

Je kan LRL live beluisteren via http://live.lokaleradiolanaken.be/

©Lokale Radio in Vlaanderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s