Rockzender willy is gestart

Vrijdagochtend 11 oktober is rockzender Willy van start gegaan. Het jonge broertje van de Medialaan moet een aanvulling worden op Joe en Qmusic. Willy zendt enkel uit via DAB+ en internet. 

Met de nieuwe zender wil DPG Media, het moederbedrijf van Het Laatste Nieuws en VTM, vooral de mannelijke luisteraars van 35 tot 50 jaar bereiken met stevige rock en classics. Willy moet een aanvulling zijn op de bestaande FM-zenders van de groep: Qmusic mikt op de leeftijdsgroep 25 à 35-jarigen, Joe richt zich tot de veertiger.

willy_Enkel op vrijdag

Vrijdag is de enige dag waarop er gepresenteerd wordt met stemmen van oa. Sofie Engelen, Stijn Meuris, Annelies Orye, Iwein Segers, Tim Van Aelst en Cedric Maes. Vanaf volgende maand zou ook Rubben Block een uitzenduur krijgen. De andere dagen vult ‘Music Matters’ met non-stop muziek.  Of Willy daarmee de aanval op Studio Brussel kan inzetten, is nog maar de vraag. Willy mag dan wel op muzikaal vlak in het vaarwater komen van de alternatieve zender van de openbare omroep, zonder FM zender en zonder een grote community – kijken maar eens naar het aantal volgers op sociale media van Stu Bru – zal dat niet makkelijk zijn.

Het is trouwens niet de eerste keer dat er een rockzender start in Vlaanderen. In 2000 probeerde Gust De Coster met kabelradio Roxy de gunst van de rockliefhebber voor zich te winnen. Maar dat project was een kort leven beschoren: eind 2001 verdween Roxy van de Vlaamse kabel. In 2004 startte Emmis Belgium Broadcasting met een FM-netwerk van 12 stadsfrequenties – de helft met een hoger vermogen – als Be One, pop rock hits. Vijf jaar later stopte ook dat project.

De combinatie van pop en rock is in Vlaanderen nog niet echt een succesformule gebleken. In de laatste CIM cijfers van juni 2019 haalde ROXX, die andere rockzender op DAB+, een marktaandeel van 0.05 %. Of Willy hier snel boven zal geraken?  Zonder een zware FM zender haal je het momenteel nog niet in Vlaanderen, dan mag je product nog zo goed zijn.

Alle info over Willy op https://www.willy.radio

Een gedachte over “Rockzender willy is gestart

  1. De markt voor dergelijke gespecialiseerde zenders is veel te klein. Zelfs met een paar zware fm zenders is het allesbehalve een haalbare en rendabel product.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s