Telenet stopt met analoge radio

De Mechelse telecomoperator bouwt zijn analoge aanbod de komende twee jaar af. Wie nog analoog kijkt via een tv-toestel of analoog radio luistert, moet op zoek naar een alternatief.

Ongeveer 180.000 klanten – bijna 10 % van al hun klanten – kijken volgens het bedrijf nog exclusief tv op de ouderwetse manier. Nog eens zo veel mensen gebruiken analoge tv voor een bijkomend toestel, vb. op de slaapkamer of in de keuken. Over hoeveel mensen er nog radio luisteren via de kabel, zijn ons geen exacte cijfers bekend.

Analoge radio

Tussen februari en april 2020 – dat is minder dan een half jaar – zal naast het analoge tv signaal, ook het analoge radiosignaal via de kabel worden afgeschakeld. Luisteraars die hun radiotoestel rechtstreeks via een coaxkabel komende uit de wandcontactdoos voeden, zullen geen signaal meer krijgen. Alternatieven die het Mechelse bedrijf voorstelt zijn: radio luisteren via de Telenet decoder, internetradio of DAB+. Het goedkoopst is natuurlijk radio luisteren via een FM-antenne dan moet je niet de kassa passeren van het gele fabriekje. Telenet gaat klanten die daarom vragen een gratis FM-antenne (sprietje) bezorgen!

20191002-signaalswitch-radio-nlOm te weten of je via de kabel analoog naar de radio luistert, komt er binnenkort op de (coax)frequentie 105,3 Mhz een boodschap. Kunt u die horen, dan luistert u analoog, en moet je overschakelen.

Radioline

Zeker een volwaardig alternatief volgens ons, is overschakelen naar Proximus tv en daar radio luisteren via de app Radioline. Dit geeft de mogelijkheid om zelfs Vlaamse lokale radio’s te beluisteren – opgedeeld per provincie –  wat (nog) niet mogelijk is in het aanbod van Telenet.

Door het afschakelen van het analoge signaal, komt er capaciteit vrij op de coaxkabel en zal er meer bandbreedte beschikbaar zijn voor het aanbieden van toekomstige digitale diensten. Om de klanten te helpen bij deze signaal switch, heeft Telenet een hulp pagina in het leven geroepen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s