Veel appetijt voor restfrequenties

Vrijdag 28 juni werden de namen van de ontvankelijke kandidaten bekend gemaakt voor de overgebleven tien FM frequenties. Dat zijn er 18! Behoorlijk veel als je weet dat sommige van die frequenties heel lage vermogens kregen, soms maar 25 Watt.

In de maand mei liep de derde erkenningsronde voor 10 restfrequenties.  Het betrof enerzijds 8 nieuwe frequentiepakketten en anderzijds 2 frequentiepakketten waarvoor in de twee vorige erkenningsrondes geen kandidaten waren, zijnde Aalter 107.4  en de cluster Essen [105.5 FM] – Wuustwezel [107.2 FM].

Vrijdag maakte de administratie media de lijst bekend van de ontvankelijke kandidaten die een dossier ingediend hadden voor die 10 overblijvende frequenties.  Voor twee pakketten waren er geen e, die frequenties blijven leeg. Het gaat (andermaal om) om pakket 5 (Aalter 107.4) en frequentiepakket 125 (Brakel 88.8)

Voor de 8 andere pakketten was wel belangstelling, heel veel zelfs.  18 kandidaat lokale radio’s lieten zich niet afschrikken door de belachelijk lage vermogens die de Vlaamse Overheid over had voor sommige van die pakketten. Hun aanvragen werden allemaal ontvankelijk verklaard door media minister-in-lopende-zaken Sven Gatz.

derde_frequentie.PNG

Tussen de aanvragers zien we veel bekende namen die al eens in de prijzen vielen in vorige erkenningsrondes en die de ronde van mei zagen als een goedkope mogelijkheid om bijkomende frequenties in te zamelen. 

logo-fm-goud-noordoost-limburg-2018_origZo stellen de beheerders van FM goud en FM goud plus – vandaag in het bezit van vijf frequenties in de regio Noord-Oost Limburg – zich kandidaat voor het extra pakket in  Mol (100.4 Mhz) met Planet Rock vzw en in Maaseik (95.0 Mhz) met FM goud vzw. Sinds het huidige mediadecreet kan elke VZW maximum twee radio’s in beheer hebben. Je mag ze zelfs dezelfde naam geven, maar niet hetzelfde programma tegelijk uitzenden.

Oorstelend, beheerder van Goldies radio (met radio’s in Stekene en  St. Niklaas), aast voor een tweede product in  St. Niklaas op de 102.6 Mhz

touringOok de VZW’s achter het vroegere stadsradio-netwerk zijn van de partij. De VZW B.O.R beschikt vandaag over een cluster met 3 frequenties in het Kempenland en doet nu een gooi naar bijkomende frequenties in Tienen (96,5) en  Mol (100.4).  VZW Touring, die naast een pakket viel bij de vorige erkenningsrondes, stelt zich kandidaat voor de twee extra frequenties in Tienen (92.2 en 96.5). In St.-Niklaas zijn VZW Randstad en Radio St-Jan kandidaat voor een erkenning.

Ook Radio PROS wil terug een plekje bemachtigen op de FM band na hun verplichte stop van begin 2018. Ze krijgen voor het pakket Ninove, wel concurrentie van Media Tactis. Benieuwd hoe het afloopt voor de jongens van PROS die sinds anderhalf jaar via internetuitzendingen heel gemotiveerd blijven verder werken zijn aan hun lokale radio.

Binnen (maximum) 120 dagen zullen we weten wie het gehaald heeft.

Meer info op de site van de Vlaamse Overheid- media.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s