Radio Expres wil terug de radio van ’t stad worden

Radio Expres Antwerpen staat te popelen om te mogen uitzenden. De legendarische stadsradio is klaar met de voorbereidingen: er is een nieuw opgefrist logo, het format is bekend en de technische modaliteiten zijn rond. Er ontbreekt enkel…. de zendvergunning.

Radio Expres was van 1982 tot 1997 een van de meest toonaangevende radiostations van Antwerpen die uitzond vanuit de Boerentoren eerst op 101.9, daarna 102.8 en later op 104.8 Mhz. In 1998 ging de lokale radio op in de keten van Family radio en verdween uit de ether. De zender kreeg op 15 juni 2018 als een van de laatste radio’s in Vlaanderen een erkenning voor de nog ‘vrije’ frequentie 105.4 Mhz waarvoor in 2017 geen interesse was. Logisch dat de radiojongens staan te popelen om – na twintig jaar – opnieuw dé radio van ’t stad te worden, maar een juridische procedure houdt dat tegen.

radioexpres

De krant ‘Het Laatste Nieuws’ laat in haar editie Antwerpen programmaleider Marc D’Hollander aan het woord: “Bij de recente hertekening van het radiolandschap kreeg Radio Expres een uitzendlicentie van minister van cultuur Sven Gatz. In een aantal andere licentiedossiers was er echter sprake van ‘gefoefel’. Daarop trokken een aantal zenders naar de Raad van State, dat het frequentieplan van minister Gatz vernietigde. Daardoor kan men onze zendvergunning momenteel niet uitreiken”, zegt D’Hollander. Radio Expres verwacht dat met de goedkeuring van het herstelplan van de mediaminister – aangekondigd voor 21 januari – snel kan gestart worden met uitzenden.

In datzelfde artikel geeft Radio Expres ook bijkomende informatie prijs. Expres Antwerpen wil een echte stadsradio worden met veel Antwerps nieuws en een grote betrokkenheid van de Antwerpse luisteraar. Ze willen ook aanwezig zijn op grote evenementen op vlak van cultuur en sport. En men is blijkbaar nog op zoek achter een geschikte uitzendstudio: er zijn nog drie locaties in de running.

In afwachting dat de nieuwe Radio Expres een uitzendvergunning krijgt, kan je ze via het web beluisteren:  http://www.radioexpres.be/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s