Enige Vlaamse lokale radio in Brussel van start

Aanstaande zondag 16 september 2018 start EAZYFM als enige Vlaamse lokale radio in Brussel. Dit gloednieuwe radiostation wil radio maken vanuit het buikgevoel en wil een verademing zijn tussen al het hitgeweld op de FM-band.

“Na een weekje non-stop Beatlesmuziek gooien we zondag 16 september de FM-deuren open van EAZYFM op 106.5 FM”, klinkt het bij de gloednieuwe Brusselse radio. Dit was de enige overblijvende frequentie die kon toebedeeld worden aan een Nederlandstalige zender. Met de komst van de netwerkradio’s die elk een FM frequentie opeisten, supprimeerde minister Sven Gatz het aantal lokale zenders in Brussel naar 2: EAZYFM en BRUZZ zijn de enige twee Nederlandstalige radio’s die zich specifiek richten naar de luisteraars in Brussel en de onmiddellijke rand.

Nieuws op maat van de Brusselaar en niet-Brusselaar

“We zijn een Brusselse zender die uitzendt vanuit de Wetstraat – het kloppend hart van de hoofdstad van België en Europa – en daarom wil  EAZYFM er graag zijn voor elke Brusselaar maar ook voor elke niet-Brusselaar die in Brussel werkt of Brussel bezoekt. Het regionale nieuws zal bij elkaar gesprokkeld worden door de eigen redactie van EAZYFM en via input van de luisteraars. Voor het nationale nieuws zal er binnenkort samengewerkt worden met BELGA-nieuws  of Newsmonkey-radionieuws”.

Vanaf zondag kunnen de 10% Vlamingen in onze hoofdstad genieten van wat meer muzikale diversiteit. EAZYFM wil voornamelijk de ietwat oudere jongeren van 30 en meer aanspreken met Modern Adult Contemporary gemixt met Adult Contemporary Classic.  Van 7 tot 19 uur is er ‘Take it Eazy’: een mix van jazzy sounds, soul , oldies, crooners en pop van de 60’s tot nu . ’s Avonds mogen de beats wat hoger met classic pop, soul, disco en motown.

Lossless compression

De songs worden afgepeeld in originele opnamekwaliteit via Flac compressie, ook wel ‘lossless compression’ genoemd. Hierdoor verdwijnt er – in tegenstelling tot mp3 bestanden – geen muzikale informatie of dynamiek. De muziek klinkt alsof deze rechtstreeks van de opnamestudio komt waar de artiest zijn nummer inblikte.  De EAZYFM database bestaat uit 20.000 van dergelijke songs.

eazyfm_Men maakt zich sterk om nooit meer dan 3 minuten reclame per uur uit te zenden. Dit sluit volgens de reclamejongens van EASYFM aan bij onderzoekcijfers die aantonen dat de irritatie van de luisteraar sterk verhoogd wanneer er teveel reclame wordt uitgezonden.

De zendvergunning is in handen van VZW Radio Candy met leden: Lori De Coster, Rita Meert en Kurt Pauwels. Het technisch team achter EAZYFM bestaat uit:

  • Technische realisatie: Broadcast Partners & Radiostudio
  • Technical Consultant : Xavier De Vynck
  • Sound Engineer : Tom Callebaut
  • Sound Quality Consultant : Bob Mertens
  • Audiovormgeving : Eric Hofman
  • Playlist producers: Marc Huylebroeck, Lori De Coster, Kurt Pauwels, Luc Van Kapellen
  • Marketing : Daphné De Coster
Website

 

2 gedachtes over “Enige Vlaamse lokale radio in Brussel van start

  1. Flac of 320, ik wil de eerste nog tegenkomen die met een degelijke hi-fi installatie het verschil hoort. Laat staan de details. Bovendien gaat de gehoorkwaliteit met de leeftijd sowieso achteruit, dus daar heb je niks aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s