VBRO reageert op bezwarende berichten

Netwerkradio VBRO reageert met een éénmalig persbericht op de bezwarende berichten die de afgelopen dagen in de media gelanceerd werden. “Gezien de lastercampagne blijft aanhouden, zijn we genoodzaakt ons advocatenkantoor te gelasten met het opstarten van gerechtelijke procedures.”

VBRO is één van de vier nieuwe Vlaamse netwerkradio-omroepen die voluit inzet op Vlaamse artiesten en Nederlandstalige muziek. Net een jaar geleden kregen ze van mediaminister Sven Gatz een erkenning voor 9 jaren en mochten ze via een pakket van 17 stadsfrequenties uitzenden over het grootste deel van Vlaanderen. “De voorbije dagen werden we door diverse personen ingelicht over terugkerende bezwarende berichten over onze omroep die via meerdere kanalen de wereld ingestuurd werden”, luidt het in hun persbericht. VBRO zegt daarin nota hebben genomen van de laster- en leugencampagne, georganiseerd door Marc Hallez, MENT TV en RadioVisie.

Naar aanleiding van een procedure bij de Raad van State die tegen VBRO loopt, waren er in de media  elementen uit het VBRO dossier naar buiten gebracht zoals partnerships met andere radio’s, met  steden en gemeenten en een lijst van medewerkers. “We betreuren niet alleen de inhoud, de intentie en de modus van de berichtgeving ten
zeerste! We zijn ook erg verontwaardigd”, klinkt het.  VBRO vindt het niet kunnen dat het voorafgaand aan de publicatie van de diverse berichten door geen van de bovenstaande personen en instanties werd gecontacteerd.
VBRO-FMfrequenties-edities-2018_kaart.png

Schade aan VBRO

“Aangezien deze wederrechtelijke feiten VBRO schade hebben toegebracht en we vaststellen dat de lastercampagne blijft aanhouden, zijn we genoodzaakt ons advocatenkantoor te gelasten met het opstarten van de nuttige gerechtelijke procedures. Mr. Peter Labens en Mr. Marianne Van Gheluwe behartigen de belangen van VBRO in deze.  Alle aantijgingen lastens VBRO zullen nu verder voor de bevoegde rechter zijn vervolg kennen lastens de aansprakelijke voor deze strafbare feiten “, aldus VBRO.

De netwerkradio liet tenslotte weten dat het geen proces wenst te voeren via de media, het persbericht dat gisterenavond uitgestuurd werd geldt als enige kennisgeving in de huidige stand.

website VBRO
Archief: U wil weten hoe het Ment dossier eruit zag ? volg deze link

Een gedachte over “VBRO reageert op bezwarende berichten

  1. Waarom weerleggen ze gewoon niet wat hen allemaal wordt aangewreven ? Als ze de verschillende aangegeven leugens één voor één weerleggen zou dat hen heel wat geloofwaardiger maken dan met een juridische procedure te starten. Marc Hallez heeft trouwens regelmatig opgeroepen tot een neutraal debat hierover, dan kan je moeilijk zeggen dat je de kans niet krijgt om je te verdedigen. Deze reactie is enkel toegeven dat hun erkenning op leugens is gebaseerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s