Stadsradio weer stap dichter bij deadline

Stadsradio Vlaanderen start vanaf 3 september met een nieuwe programmering. Achter de schermen wordt intussen hard doorgewerkt om zich in regel te stellen met de eisen opgelegd door de Regulator van de media: alle zenders aansteken en een live programmering brengen vanaf 6 uur.

3 september lijkt wel D-day te gaan worden in het Vlaamse radiolandschap. Niet alleen zal NRJ voor het eerst te horen zijn, ook Stadsradio Vlaanderen neemt een doorstart. De baseline wordt de grootse hits allertijden.  Op 6 augustus meldde de vierde netwerkradio op Facebook dat ze vanaf 3 september 2018 live gaan. Een paar dagen later verscheen in een filmpje de nieuwe programmering met programma’s van 6 uur ’s morgens tot 1 uur ’s nachts. Het is de Stadsradio menens, na de waarschuwing die ze van de VRM kregen dat ze hun zaken niet op orde hebben.

Nieuwe programmering

Van 6 tot 9 uur is er ‘JoJo in de Morning’ met Joe Wells, van 9 tot 10 uur ‘Vlaanderen werkt’ met Faye Hofkens, Serge Hadermann presenteert van 10 tot 12 het beste uit de TOP 40, van 12 tot 14 uur is er Lunchpauze met Guy Van Antwerpen, daarna een uurtje Sportpaleis FM van 14 tot 15 uur, DJ Marcel gaat Vlaanderen leren ritsen van 15 tot 19 uur (of was het  flitsen, zoals het filmpje aankondigt).  De avondprogrammering van 19 tot 01 uur heeft een plaatsje voorzien voor: Lyn Daveloose, Liesbeth De Wolf, Frank Claeys, en de boss himself Geert Bollé.
Stadsradio zal met deze medewerkers moeten bewijzen de netwerklicentie waard te zijn. Het zal uiteraard helpen dat te kunnen doen in een splinternieuwe digitale Axia Telos Alliance studio die in Antwerpen geïnstalleerd werd.

Welkom West-Vlaanderen

stadsradio_Lichtervelde

Er viel nog goed nieuws te rapen. Sinds gisteren werd een extra steunzender geactiveerd. En niet de minste: 20.000 legale Watts (weliswaar enkel naar het noorden) vanop de 85 meters hoge vroegere militaire mast in lichtervelde – in de volksmond ‘de radar’ genoemd – moeten garant staan voor stabiele ontvangst in West-Vlaanderen (93,6 MHz).  Op die manier komt Stadsradio weer dichter bij de eindstreep om tegen half september alle zenders on-air te hebben, een voorwaarde die VRM onlangs opgelegd had.

 

Als uitsmijter nog een leuk weetje: sinds dinsdag heeft de Facebook pagina van het station, bijna een jaar na het bekomen van de licentie, de kaap van de 1.000 likes bereikt. Nu de website nog wat upgraden en Stadsradio Vlaanderen kan vanaf 3 september terug onder de mensen komen.

websites: http://www.stadsradiovlaanderen.be/  en Facebook

©Lokale Radio in Vlaanderen 

Een gedachte over “Stadsradio weer stap dichter bij deadline

  1. Wij wonen in puurs pro.antwerpen wij luisteren naar stadsradio,maar wat is dat met jullie zender op 10 minuten valt hij 20keren weg en dat de ganse dag doe er AUBiets aan Dank u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s