Offshore FM telt af naar 22 augustus

Met een tijdelijke lokale frequentie in Kortrijk op 97.8 MHz en wereldwijd via een audiostream, zal Offshore FM vanaf 22 augustus terugblikken op het nieuws en de hits van 1968. Het zeezendergevoel komt voor vijf dagen terug (om daarna nooit meer weg te gaan).

We zitten in de maand augustus en bij menig vijftigplussers duikt dan het zeezender-gevoel weer op.  Vorig jaar herdacht MiAmigo40 met een evenementenzender en een vijfdaagse beurs  het einde van de Engelse zeezenders in 1967.  Dit jaar blikken de jongens met Offshore FM terug op 1968.

“Offshore FM telt af naar woensdag 22 augustus want dan wordt de radio voor vijf dagen in ere hersteld zeg maar”, vertelt Geert Van Dijk van het organiserende MiAmigo40. Gedurende deze radio-vijfdaagse komen heel wat gasten naar de tijdelijke studio in Taverne Bijenhof in Bissegem om niet alleen programma’s te maken maar ook gewoon om even op bezoek komen en te keuvelen over 50 jaar radio. Wie niet naar de studio komt maar in ieder geval wel programma’s zal maken is Richard Bond en zijn vrouw Diana”.

Radio Luxemburg

Zes dagen lang wordt het nieuws van toen bekeken, doorgelicht en vooral opnieuw… uitgezonden. Naast het nieuws uit 1968, onder redactie van Marc van Amstel, oud nieuwslezer bij Radio Noordzee Internationaal, is er eveneens heel veel aandacht voor de muziek van vijftig jaar geleden.

off_shore_fm.jpg

Ook worden complete radioprogramma’s van toen opnieuw en integraal uitgezonden. Daarbij ligt de focus op het legendarische Radio Luxemburg en de vele zeezenders die toen vanaf zendschepen, voor anker op de Noordzee, uitzonden. Nog steeds tot de verbeelding sprekende namen als Radio Veronica, Radio Caroline en Radio Atlantis, passeren de revue.
Op zaterdag 25 augustus wordt er ook een vinylbeurs georganiseerd, zeker de moeite voor liefhebbers die op zoek zijn naar oud en vooral origineel vinyl.

Je kan de uitzendingen van Offshore FM beluisteren via de website www.MiAmigo40.be.  De programma’s lopen van woensdag 22 augustus 00 uur tot en met zondag 26 augustus 18 uur.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s