De radioploeg van het startende NRJ is gemiddeld 26 jaar jong.

De zwarte panter begint eindelijk op snelheid te komen in Vlaanderen. Minder dan 25 dagen rest de van origine Franse radioketen nog om alle 16 stadszenders aan te steken. Intussen draait de NRJ webstream proef en zijn de (piep)jonge presentatoren druk in de weer hun speaks in te oefenen.

NRJ Vlaanderen gaat on-air op 3 september om 6 uur. Onder de vleugels van Mediahuis en De Vijver Media en met Franse steun – NRJ ontstond in Parijs in 1981 – gaat de zwarte panter opereren vanuit de vaste studio in Antwerpen. Vliegende reporters en regionale nieuwsploegen zullen de gebeurtenissen volgen in de andere Vlaamse steden waar de nieuwe netwerkradio een frequentie kreeg: Genk, Hasselt, Leuven, Geel, Turnhout, Mechelen, Brussel, Aalst, Sint Niklaas, Gent, Kortrijk, Roeselare, Brugge en Oostende.

nrjNRJ richt zich op actieve jonge luisteraars in de doelgroep 14-44 jaar en focust op hun leven en populaire muziek in de Vlaamse steden.  Met de slagzin ‘Hit Music Only’ zal NRJ uitsluitend hitmuziek brengen en gaat daarmee de concurrentie aan met Qmusic en MNM. NRJ is ondertussen actief in meer dan 15 landen. In Wallonië werd NRJ Belgique opgericht in 1994.  In Vlaanderen is het de tweede keer dat men start met FM uitzendingen na het slecht gelopen avontuur in 2000. Deze keer moet het beter.

Jonge radioploeg

Daarvoor zorgen de presentoren Toon Smet, Xander Peeters, Olivia De Clercq, Emma Salden, Louise Ailliet, Valerie Wynants, Michaël Joossens, Evi Geysels, Youssef El Kaouakibi en Kim Muylaert  die beloven vanaf 3 september bruisende radio te zullen maken. Het zijn één voor één jonge radiowolven. De gemiddelde leeftijd bedraagt 26 jaar en 9 van de 11 presentatoren zijn twintigers. “We hebben dankzij de succesvolle castingdag nieuw en fris talent kunnen ontdekken en zij krijgen ondersteuning door onze programma-manager Elias Smekens,” zegt radiobaas Tom Klerkx.

Presentator leeftijd
Louise Ailliet 24
Valerie Wynants 24
Emma Salden 22
Youssef El Kaouakibi 24
Kim Muylaert 28
Toon Smet 21
Michael Joossens 26
Evi Geysels 38
Elias Smekens 31
Xander Peeters 29
Olivia De Clerq 25

De reclameverkoop wordt uitbesteed aan IP Belgium en operationeel wordt er samengewerkt met radio Nostalgie die landelijk te ontvangen is via een constructie van provinciale zenders. Om te weten hoe NRJ klinkt, kan je online terecht op deze link.  Vanaf 3 september 2018 ook via deze FM frequenties:  Oostende: 107.1 – Brugge: 93.1 – Roeselare: 96.2  – Kortrijk: 88.4  – Gent: 99.4 – Sint-Niklaas: 105.5 – Aalst: 93  – Antwerpen: 104.6 – Mechelen: 105.9 – Turnhout: 95.1 – Geel: 103.8 – Brussel: 94.6 – Leuven: 104.2 – Hasselt: 104.1 – Genk: 88. Voorlopig zend NRJ nog niet uit op DAB+.

Wie de uitzendingen van NRJ Vlaanderen met meer dan gewone aandacht zal volgen, is Vlaams parlementslid Katia Segers van de commissie Media. Zij was verrast met de komst van de zwarte panter en had zich eerder al laten ontvallen liever een Vlaamse zender  in plaats van een Franse keten als netwerkradio te krijgen. Ook het feit dat NRJ geen eigen nieuwsredactie meer moet uitbouwen (terwijl dat wel zo in hun erkenningsdossier stond en waarmee meer punten gescoord werden dan de concurrenten) deed wenkbrauwen fronsen.

Even wachten tot begin 2019 op de eerste luistercijfers. Gokje: 1.2 % ? Meer verwacht ik de eerste maanden niet en dat voor het pakket met de beste FM frequenties. Zonde.

Meer info: https://www.facebook.com/NRJBelgie/

 

 

 

2 gedachtes over “De radioploeg van het startende NRJ is gemiddeld 26 jaar jong.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s