Belga krijgt concurrent voor het radio nieuws

Er komt een serieuze concurrent voor het radionieuws in Vlaanderen. GMGroup, het mediabedrijf dat onder meer de online  nieuwsplatformen Newsmonkey.be en Express.be uitbaat, komt met een radionieuws service. Vanaf 140 euro per maand kan je gebruik maken van hun kwalitatief nieuwsaanbod.

Newsmonkey en Express bieden vanaf nu radionieuws aan. Het bedrijf achter de twee nieuwswebsites, GMGroup met hoofdkantoor in Gent, heeft  28 full-time journalisten in dienst. “We hebben zowel de expertise als het volume aan medewerkers om deze service te garanderen”, zegt accountmanager Jonas Deschacht.

De bedoeling is om tot 18 nieuwsbulletins per dag aan te bieden van een drietal items plus het weerbericht. In totaal zullen op weekdagen tot zes nieuws-updates per dag worden gegarandeerd, in het weekend wordt dat aantal beperkt tot vier. “De gemiddelde duurtijd van het bulletin bedraagt 2 minuten, exclusief het weerbericht en wordt ingelezen door diverse professionele stemmen. Momenteel is er al zekerheid over 3 verschillende stemmen.”

Gebruik deze link om te horen hoe het kant en klare nieuwe radionieuws klinkt.

Eén tarief per omroep

Op te merken valt dat de nieuwe speler kiest voor een prijszetting afgaande op het frequentiepakket en niet op de grootte van de cluster. “GMGroup werkt per radio-omroep, en niet per antenne of frequentie. De prijzen variëren, al naar gelang het aantal berichten, tussen 140 en 165 euro per maand per omroep”, verduidelijkt Jonas. Hiermee differentieert de nieuwe aanbieder zich ten opzichte van o.a. Belga die zijn tarieven wel laat variëren naargelang het aantal frequenties in de cluster.

Voortaan is er dus een alternatief voor lokale radio’s die in het verleden geen nationaal nieuws uitzonden omdat ze opzagen tegen het duurder abonnement bij de huidige nieuwsaanbieders.  Netwerkradio VBRO is een van de eerste die start met de radiobulletins van GMGroup vanaf het najaar.

Geïnteresseerde lokale radio’s kunnen contact opnemen met Jonas Deschacht, accountmanager GMGroup, via jonas@gmgroup.be.

©Lokale Radio in Vlaanderen

3 gedachtes over “Belga krijgt concurrent voor het radio nieuws

  1. er zijn nog andere aanbieders van nationaal nieuws, op het eerste zicht is het iets goedkoper dan Belga, zonder evt kortingen, echter zonder quotes, en de kwaliteit zal van beduidend lager niveau zijn dan Belga… dus echt concurrentieel dus niet, er worden meerdere professionele stemmen beloofd, op de demo staat alvast maar 1 huisstem van de VBRO, de stem van mathieu de blauwe die momenteel ook al aan diverse radio’s regionaal nieuws aanbied… het nieuws van kris Cuypers is toch van veel hoger niveau en goedkoper…

  2. Belga en Newsmonkey hebben professionele journalisten in dienst die de nieuwsberichten zelf schrijven. Cypers niet. Het zal hem ergens zitten hé.

  3. idd de nieuwsberichten schrijven is de eerste belangrijke en meest tijdrovende job, dat merken wij ook elke dag op onze nieuwsredactie voor het maken van de regionale bulletins, echter nieuwslezen is ook niet voor iedereen weggelegd, en wanneer je er moet voor betalen moet ook dat goed zijn, vind de stemmen bij Cuypers wel goed, deze van Matthieu de Blauwe al heel wat minder, daar waar hij als presentator en voor sommige reclamespotjes wel goed is… heb al meermaals zijn regionale buletins op verschillende radio’s gehoord, en die zijn gewoon niet goed, heeft uiteraard deels te maken dat hij daar gewoon de online berichten afleest, maar toch…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s