Tweede keer goede keer voor NRJ in Vlaanderen?

Vanaf het najaar start de muziekzender NRJ met FM uitzendingen in Vlaanderen via netwerkpakket 1 van S-Radio. Op vrijdag 25 mei organiseert de nieuwe zender een talentendag om jonge radiomakers te werven.  

Net voor de eeuwwisseling probeerde de Franse radioketen NRJ voet aan de grond te krijgen in Vlaanderen via een paar lokale frequenties, maar dit liep op een sisser af.  NRJ – aanvankelijk gestart als jongerenzender  in Parijs in 1981 – is één van de grootste mediabedrijven van Europa met zenders in o.a. Frankrijk, Duitsland, Wallonië, Noorwegen, Rusland, … Na de zomer probeerden ze het opnieuw in Vlaanderen.  Ditmaal met een lokaal management want twee Vlaamse mediagroepen vormen de integrale aandeelhouders­structuur: 50 procent van de aandelen is in handen van  Mediahuis (uitgever van oa. de kranten De Standaard en het Nieuwsblad) en de andere 50 procent is van De Vijver Media (met oa. SBS Media Belgium, Woestijnvis en SBS met de tv-zenders VIER, VIJF en ZES).

“Op vrijdag 25 mei organiseren wij in Antwerpen een talentendag voor jonge Vlaamse radiomakers”, zegt directeur Tom Klerkx. “We geven nieuw talent meteen de kans om dit nieuwe radiostation samen creatief verder uit te bouwen.”

NRJVlaanderen_frequenties
NRJ zal uitzenden via pakket van 15 frequenties toegewezen aan S-radio

De hitzender NRJ – uit te spreken op z’n Frans als ‘énergie’ – richt zich tot de doelgroep 14-40 jaar en zal uitzenden op de 15 stadsfrequenties van netwerkpakket 1, dat vorig jaar in september toegewezen werd aan S-radio. Daartussen vinden we een aantal krachtige hoogvermogen zenders (wel directief), maar ook laag vermogen 100 Watt zenders in oa. Kortrijk, Mechelen, Oostende en Sint-Niklaas.
NRJ krijgt (voorlopig) geen nationale dekking, ondanks verwoede pogingen van SBS Belgium om een landelijk pakket te bemachtigen via de frequenties van Nostalgie. De zwarte panter moet het doen met een bereik van 65% van de Vlaamse bevolking. Te weinig om echt een grote concurrent te vormen voor Qmusic of MNM, maar wel voldoende om bestaande lokale radio’s die zich richten tot een jongerenpubliek en ’s lands bekendste dancezender Topradio de duvel aan te doen.

NRJ en Nostalgie zullen allebei vanuit Antwerpen uitzenden en gaan hun infrastructuur delen. Weldra wordt de programmering bekend gemaakt. Voorlopig kunnen we nog geen website meegeven voor meer info (www.nrjvlaanderen.be is trouwens nog vrij !)

Een gedachte over “Tweede keer goede keer voor NRJ in Vlaanderen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s