StarRadio Gold doet gooi naar FM frequentie

Radiomaker Benny Baeten heeft met  zijn pas opgerichte VZW StarRadio een aanvraagdossier ingediend voor het frequentiepakket Kampenhout (107.0) – Keerbergen (105.2).  StarRadio Gold is nu al te beluisteren via de webstream.

Omdat tijdens de vorige erkenningsronde kandidaat-radio’s (die vroeger in handen waren van Stadsradio-baas Geert Bollé) wijzigingen aangebracht hadden aan de samenstelling van hun bestuursorganen, bleven sommige frequentiepakketten leeg.  De administratie media oordeelde dat ze niet meer kon nagaan of die radio’s nog aan alle erkenningsvoorwaarden voldeden. Dat was zo het geval voor pakket 92 (Kampenhout 107 MHz / Keerbergen 105.2 MHz). Nochtans was er tijdens de vorige erkenningsronde interesse genoeg voor de twee vermelde frequenties in de regio tussen Leuven en Mechelen. Drie vereniging deden een aanvraag: Carina (ex-Hit fm), Utopia (Tremelo) en Uilenspiegel (ex-Stadsradio Leuven).

Dbennybaetene kans is groot dat diezelfde radio’s opnieuw kandidaat zijn voor de lopende mini-erkenningsronde. Ze krijgen in elk geval nog  bijkomend gezelschap want ook StarRadio doet mee. Initiatiefnemer Benny – Geens – Baeten uit Putte, richtte vorige maand een nieuwe VZW met als naam StarRadio. In de statuten gepubliceerd in staatsblad lezen we dat “indien de vereniging kan beschikken over een uitzendlicentie dan wordt de roepnaam StarRadio en/of Sterren Radio”.  Benny Baeten begon in 1981 zijn radiocarrière in de regio Herentals en was te horen op Radio Contact, Uniek FM, Nostalgie, Kick Fm en Randstad Fm.  Toen na een tijdje de fut eruit was, stopte hij op FM om een paar jaar later met hernieuwde moed zijn eigen internetstation op te richten. Eerst werd Star Country boven de doopvont gehouden (met alleen maar contry muziek), wat later gevolgd door StarRadio Hits (met Top 40 hits).

Nu al gestart

Benny Baeten was bereid zijn kandidaatstelling aan onze weblog te bevestigen: “We gaan inderdaad voor een FM frequentie. De 105.2 MHz is de oude radiofrequentie van Venus die later overgenomen werd door Familyradio”.  Nochtans had Baeten in het begin geen interesse in een licentie omdat er in zijn regio – Putte-  voldoende radio’s vertegenwoordigd starRAdioGoldwaren. “Uiteindelijk zijn er een deel weg gevallen zoals familyradio. We waren op 1 januari 2018, na Starcountry en StarRadio top40 hits,  al gestart met StarRAdio Gold.  We profileren ons dan ook lokaal. Nadat bekend werd dat er een tweede ronde kwam, hebben we niet getwijfeld om een dossier in te dienen voor de regio Keerbergen en Kampenhout”, besluit de radiomaker.

StarRadio Gold met non-stop muziek van de gouden tijden,  kan je nu hier al beluisteren. Tijdens het weekend zijn er gesproken programma’s van oa. Martin Vincken (Omroep Neteland), Danny Knevels (Radio Holiday), Wim Vermeer, Mike Duprez en Eric De Meijer (Radio Park). Of hun programma’s ook op FM te beluisteren zullen zijn, weten binnen een paar maanden.

©Lokale Radio in Vlaanderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s