Reflex vernieuwt jinglepakket en breidt uit.

Radio Reflex, de oudste lokale radio van Mechelen, bestaat 38 jaar. Tijd voor een make-over:  nieuwe slogan, dito jingles en huisstijl. Een extra frequentie in Boom zorgt  voor een gevoelige uitbreiding van het uitzendgebied tussen Dijle en Rupel.

Op 19 maart 2018 start Radio Reflex, de oudste lokale radio van Mechelen, met een volledig nieuwe opgefriste stijl. Voortaan zonder ‘radio’, gewoonweg Reflex en dat heeft een goede reden, weet Bjorn van Win te vertellen: “Je hoort Reflex niet alleen via FM, maar ook via de eigen website radioreflex.be en via allerlei online aanbieders van livestreams zoals TuneIn, Radioline en Proximus TV”.
Reflex heeft ook een eigen YouTube-kanaal en Facebook Live die ingezet worden bij live uitzendingen. “Zo brengen we belangrijke nieuwsitems niet alleen op de radio, maar ook in beeld, zoals bijvoorbeeld de trainersbabbels na de wedstrijden van KV Mechelen. Reflex evolueert zo van een puur radiostation naar een allround mediakanaal.”

Logo Reflex 1062 en 1069Reflex breidt uit over de Rupel

Reflex haalde op 1 december 2017 een van de 2 beschikbare frequentiepakketten in de stad van de Maneblussers binnen. Sinds 1 januari kan je de radio beluisteren op 106.2 MHz en vanaf 19 maart wordt ook de tweede frequentie – 106.9 MHz in Boom – aangezet.  “Nu het zendgebied uitbreidt, vervangen we de slogan ‘Gewoon Mechels’ vanaf 19 maart door ‘Tussen Dijle & Rupel’. Een knipoog naar de belangrijkste rivieren in beide regio’s”, zegt Van Win.

Reflex breidt ook het regionale nieuws uit. Het Mechelse regionieuws hoor je niet alleen op de radio, maar lees je ook op de website, Facebook en Twitter. “Samen met het regionale nieuws uit de regio Boom, Willebroek, Rumst, Niel, Aartselaar, Schelle, Puurs en Hemiksem dat Reflex ook al een tijdje aanbiedt.”

Op TV

Op maandagavond 19 maart kan je Reflex op de nationale televisie zien. Reflex is er te gast in het programma ‘Iedereen Beroemd’ op Een en laat in de rubriek  ‘Lokale Radio’ in primeur de nieuwe jingles op Vlaanderen los. Ben je niet zo’n tv-fanaat, dan kan je via deze link alvast horen hoe de nieuwe radiostijl van Reflex vanaf maandag  klinkt.

Alle info: http://www.radioreflex.be/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s