Foti terug van de partij op tweede editie Belgian Radio Day

Dit jaar komt er een tweede editie van de Belgian Radio Day, de beurs voor alles wat met lokale radio te maken heeft. “Momenteel zitten we al bijna aan het maximaal aantal deelnemers. Er leeft duidelijk nog het één en ander in België op gebied van radio”, zegt organisator TVV sound project.

Vorig jaar kon  de eerste editie van de Belgian Radio Days op heel wat volk rekenen van de radiosector. “Ik blik met een super goed gevoel terug”, zegt organisator Edo Dijkstra aan deze blog. “We hadden nooit zo een belangstelling verwacht. Dit jaar wordt het nog beter en iets meer deelnemers.” De zaakvoerder van TVV sound uit Nazareth wilde het radiogebeuren terug in de kijker plaatsen en startte in 2017 met een beurs. “Vlaanderen heeft al jaren geen eigen broadcast beurs meer. Ik voelde de push van de leveranciers om hun producten te komen demonstreren, maar dat kon niet meer in België.”

tvv_soundDe tweedaagse werd dit jaar teruggebracht naar één dag. Op vrijdag 9 maart laat deze beurs je aan de hand van workshops en live demo’s  kennismaken met IP audio, FM en DAB+ zenders, antenne design, audioprocessing en radio automatisatie. “We focussen ons dit jaar op vrijdag, daar hadden we vorig jaar het meeste succes mee. Wil niet zeggen dat zaterdag niet de moeite is maar beter één dag komt beter uit”.

Hoog-rendement FM zenders

Vorig jaar was Frank Foti, president en founder van Omnia (intussen Telos Alliance) een van de grote namen die workshops kwam geven over audioprocessing. “En Frank zal er ook nu bijzijn. Dit jaar focussen we ons op digitale en virtuele technieken zoals DAB en het Axia platform. Natuurlijk blijft FM ook belangrijk, daarom stellen we op de beurs nieuwe FM zenders met hoog rendement voor”, vertelt Edo.

De Belgian Radio Day gaat door op 9 maart 2018 (10 – 20 uur) in zaal …. Omnia (Aula Schaubroeck langs de Steenweg Deinze 154 te Nazareth). Er zijn demostanden van volgende merken: SYes, Caliope Broadcast Software,  Linear Acoustic Omnia, BW Broadcast, Telos Alliance, Rohde & Schwarz, DEVA Broadcast, Axia, Yellowtec, COM Tech,  iDeal Acoustics, WNM, MediaNet Vlaanderen, Neetra en Aldena.

De toegang is gratis, je moet wel op voorhand registeren via de site van de Belgian Radio Day, via deze link.

©Lokale Radio in Vlaanderen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s