Radio Tamara neemt doorstart via internet

Omdat Radio Tamara vorig jaar geen erkenning kreeg, moest het lokale radiostation uit Steenhuffel na 35 jaar uit de ether.  Bezieler Paul Vertongen kon dat niet over zijn hart krijgen en wil blijven uitzenden, niet via FM, wel via het internet.

Amper één maand na het stopzetten van de FM uitzendingen via 105.3 MHz zal Radio Tamara (Londerzeel) opnieuw te horen zijn via haar website. Radio Tamara – genoemd naarnaar de dochter van de oprichter – verzamelde 10.000 euro aan sponsorgelden wat ruim volstaat om als on-line webradio te gaan uitzenden.  Voorlopig niet meer op FM. Intussen ontving Tamara wel al meer dan 2.000 handtekeningen tegen de beslissing van minister Sven Gatz om de FM vergunning af te nemen. Binnen enkele weken zal de petitie worden afgerond en worden de handtekeningen overgemaakt aan zijn kabinet.

radiotamaralogoIn de regionale editie Pajottenland van het Nieuwsblad vertelt radiobaas Vertongen: “Radio Tamara viel uit de boot, maar wij betwisten dat we geen sterk dossier hebben. Inmiddels ging Radio Goeiedag – de vzw Trod – tegen de beslissing van de minister in beroep bij de Raad van State. Als die de beslissing van de minister vernietigt, betekent dat dat ook wij onze zendvergunning kunnen terugkrijgen. We blijven hopen.”

Bij de erkenningsronde in 2017 ging de frequentie van Tamara (105.3 FM, samen met 87.8 in Opwijk behorende tot pakket 108) naar een nieuw initiatief van Familieradio Enjoy. En dat voorvoegsel mag je lettelijk nemen, want naast de vader zetelen ook de zoon en dochter mee in de beheerraad van die nieuwe VZW. Deze radio is momenteel nog niet in de ether.

Tamara on-line beluisteren: http://www.radiotamara.be/index.html
Het artikel uit het Nieuwblad  kan je nalezen op onze pagina ‘In de Pers’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s