Radio Spes neemt afscheid van FM band met opendeur

Zondag 31 december 2017 was de laatste uitzenddag van radio Spes. In plaats van een anoniem afscheid in treurnis, maakte de katholiek geïnspireerde zender uit Brussel er iets moois van.
In de namiddag was er live afscheidsshow met presentator Wim Corbeel die gepaard ging met een open-deur dag in de studio’s in de basiliek van Koekelberg. Voor een laatste keer waren de studio’s nog te bezichtigen voor het brede publiek, dat massaal de sfeer kwam opsnuiven.

Einde na 30 jaar

Vanaf 1 januari middernacht kwam een einde 30 jaar radio Spes, de radio van de hoop. Op 27 maart 1987 ging de radio met eigen godsdienstige programma’s vanuit de basiliek van Koekelberg voor het eerst de ether in. Radio Spes bedankt alle luisteraars voor hun trouw, bemoediging en geloof in de zender en wenst iedereen alle goeds toe… onder Gods zegen.

De frequentie 105 MHz werd in het nieuwe frequentieplan geschrapt als lokale radio en toegewezen aan netwerkradio VBRO. Er blijft nu in de hoofdstad van Vlaanderen slechts 1 frequentie (106.5 MHz, in bezit van radio Candy).

Hieronder een kleine foto-impressie van de laatste uitzending (met bijzonder dank aan lezer Geert voor de gemaakte foto’s)

spes_einde6

spes_einde7
2 yagi’s richting centrum van de hoofdstad zorgen voor een optimale ontvangst

©Lokale Radio in Vlaanderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s