Radio Media en Gaveromroep gaan samenwerken

Het nieuws kwam begin december bijzonder hard aan voor Gaveromroep (107.7 MHz): de zender uit Deerlijk moet op 31 december middernacht na 35 jaar uit de lucht. Dank zij Radio Media – de nieuwe gebruiker van die frequentie –  kunnen een aantal programma’s van Gaveromroep toch op FM blijven.

De medewerkers van Gaveromroep (Deerlijk, 107.7 MHz) kregen op 1 december te horen dat hun zendvergunning niet verlengd werd. Het pakket waarmee ze de erkenning wilden binnenhalen (Deerlijk 107.7 / Waregem 105.4) ging naar de VZW Antares (zusterstation van Radio Media)  Iedereen in zak en as.  Maar Gaveromroep Deerlijk verdwijnt dan toch niet helemaal van de FM band. Door een samenwerking met Radio Media kunnen enkele programma’s  opgevist worden.

Meerwaarde voor elkaar

“Wij hadden nooit de bedoeling om Gaveromroep van de kaart te vegen,” zegt voorzitter Ludo Daelman van VZW Antares uit Anzegem (Radio Media). “Gaveromroep heeft een groot luisterpubliek opgebouwd, en heeft z’n eigen profiel. Na verkennende gesprekken bleek zelfs dat beide zenders voor elkaar een meerwaarde betekenen. Het profiel van Gaveromroep past in de uitzendingen van Radio Media die vanaf 1 januari zich gaat richten op Oudenaarde en Kluisbergen.”

gaveromroepGaveromroep zal blijven radio maken via internet, maar een aantal programma’s zal ook via FM te horen blijven op Radio Media. In Oudenaarde op 106.3, in de regio Kluisbergen en zuid West-Vlaanderen op 105.0 FM.
Door het verdwijnen van Radio Brouwer in Oudenaarde (106.3 MHz)  zal ook een aantal medewerkers van Brouwer verder programma kunnen maken bij Radio Media.

Over Antares: van 1 naar 4 frequenties

media 1070De rechtspersoon Antares,  sinds 2016 met Ludo Daelman als voorzitter, is vandaag eigenaar van Radio Media met één frequentie in Avelgem (107.0 MHz).  Op 1 december kreeg Antares twee frequentiepakketten toegewezen:  Deerlijk 107.7 / Waregem 105.4 (voorlopige naam Radio Media West) en Kluisbergen 105 / Oudenaarde 106.3 (Radio Media).  Radio Media is momenteel volop bezig met de verhuis naar de nieuwe frequenties in Kluisbergen en Oudenaarde.
Omdat het niet toegelaten is om op beide pakketten hetzelfde product uit te zenden, komt er op de frequenties in Waregem en Deerlijk ander format.  Het accent daar zal liggen op nieuws en info uit de buurt van groot-Waregem.

Website Gaveromroep
Website Radio Media

 

 

 

 

2 gedachtes over “Radio Media en Gaveromroep gaan samenwerken

  1. We begrijpen de reactie van minister Gatz, maar wat voor velen onbegrijpbaar is dat een radiostation op basis van een op lucht gebaseerd dossier een vergunning kan binnenhalen. Wat als een radiostation in zijn dossier aangeeft dat er 35 medewerkers ter beschikking zijn & tevens ook nog weet te verkondigen over een eigen nieuwsredactie te beschikken terwijl het team bestaat uit 2 mensen. Het radiostation heeft de vergunning, en wie zal het na 1 januari nog controleren? Niemand.

  2. We zijn 2 januari 2018 en in Kuurne is de FM band sterk FRANSTALIG geworden. Was dat de bedoeling van Gatz? En hoe gaan de kleine zelfstandige nu nog betaalbaar kunnen reclame kopen? Het kapitaal heeft weer gewonnen, wie rijk genoeg is, heeft wel een frequentie kunnen versieren en zal aan wie kapitaalkrachtig genoeg is wel een mooi bedrag incasseren voor reclame, de kleine zelfstandigen zitten in de hoek te wenen terwijl de grote hun klanten lokken. Ooooo, arm Vlaanderen. Oplossing: zoals vroeger, een zender opstarten net over de taalgrens (Herseaux (Gemini in 1979)) of eventueel over de landsgrens daar mag je zenders met vele Kw gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s