VRM trekt weeral twee erkenningen in

Tussen al het werk door om tijdig alle nieuwe zendvergunningen uit te schrijven, heeft de Vlaamse Regulator voor de Media nog even tijd gevonden om de erkenning in te trekken van twee radio’s: VZW Bergom (Komilfoo) uit Herselt/Laakdal en VZW Magic uit Balen (Radio Gompel).

De Vlaamse Regulator voor de Media stelde vast dat de VZW Bergom tijdens de algemene vergadering van 1 september 2017 beslist had de vereniging op eigen initiatief te ontbinden.  Door de ontbinding van de rechtspersoon voldoet de voormalige VZW Bergom niet langer aan de basisvoorwaarde  van het Mediadecreet om erkend te blijven, met name dat lokale radio-omroeporganisaties moeten worden opgericht in de vorm van een rechtspersoon. Daarom wordt de erkenning ingetrokken. Het intrekken van een erkenning van een radio-omroeporganisatie heeft de intrekking van de zendvergunning tot gevolg.
VZW Bergom verspreidde de laatste jaren via de frequentie 107.8 MHz (Laakdal) het signaal van Komilfoo uit Aarschot en had zich geen kandidaat meer gesteld voor de huidige erkenningsronde. De jaren daarvoor was het radiostation een doorgeefluik van de RGR keten van Marc Holemans, één van de leden van VZW Bergom.  De frequentie 107.8 MHz werd tijdens de huidige erkenningsronde toegewezen als tweede frequentie voor Geel FM.

Ook de erkenning van de VZW Radio Magic (Radio Gompel op 105.6 MHz) wordt ingetrokken. De VZW had zich op eigen initiatief op 22 november 2017 ontbonden. Het ganse verhaal kon je hier al lezen. Het intrekken van de erkenning heeft ook de intrekking van de zendvergunning tot gevolg. Lang zal Gompel echter niet off-air blijven, want via hun eigen VZW kunnen de jongens uit Balen, zodra het nieuwe frequentieplan 2018 van start gaat, de uitzendingen hervatten.

Het volledige rapport van de VRM: Magic Balen en   Bergom Herselt

 

Een gedachte over “VRM trekt weeral twee erkenningen in

  1. Nog even dit aanpassen en ’t is 10/10
    laatste paragraaf: “kunnen de jongens uit BaLEN”
    en eigenlijk zitten de jongens in Mol, de mast staat in Balen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s