VRM trekt twee vergunningen in

Tussen al het werk door om tijdig de 35 nieuwe zendvergunningen uit te schrijven, heeft de Vlaamse Regulator voor de Media toch nog even tijd gevonden om de erkenning in te trekken van twee radio’s: VZW Kiliaan (ClubFM) uit Lier en de Kuurnse Lokale Omroep (FamilyRadio).

De onderzoekscel van de VRM stelde vast dat de VZW Kiliaan, houder van de Lierse frequentie 106.4 MHz (ClubFM), zonder aanvaardbare reden geen gebruik meer maakt van de toegewezen frequentie. VZW Kiliaan beschikte over een zendvergunning sedert 13 januari 2017 voor de zendlocatie aan de Mallekotstraat 67 in Lier. Gezien frequenties een schaars goed zijn – dat proberen ze ons toch altijd wijs te maken – wordt de erkenning ingetrokken.
“Het bezit van een erkenning als particuliere lokale radio-omroeporganisatie zonder het effectief verzorgen van uitzendingen, staat een optimale invulling van het frequentieplan in de weg. Het gegeven dat de huidige erkenningen nog slechts tot 31 december 2017 gelden, doet hieraan geen afbreuk”, luidt het bij de VRM.

Ook de erkenning van de VZW Kuurnse Lokale Omroep (FamilyRadio) wordt ingetrokken.  Hier ook hetzelfde verhaal: geen gebruik maken van de toegekende frequentie 104.9 MHz.   De VZW Kuurnse Lokale Omroep  had nochtans een mooie uitzendlocatie op de Watertoren in Kuurne, maar zond niet uit. De onderzoekers van de VRM stelden vast dat er zelfs geen antennes te zien waren bij hun controle in de zomer. Zeker tot het einde van het jaar zal er op deze frequentie niets meer te horen zijn, totdat de kersverse netwerkradio VBRO – die de nieuwe titularis wordt- met haar uitzendingen start.

Het Eekloose ketenimperium van Christoph Moens verliest zo op één dag twee vergunningen. Niet dat het veel verschil maakt, want de beide stations waren niet meer in uitzending en in het kader van het nieuwe frequentieplan hadden de betrokken VZW’s geen nieuwe aanvraag ingediend.

Het volledige rapport van de VRM: Kiliaan, Kuurnse Lokale Omroep

 

2 gedachtes over “VRM trekt twee vergunningen in

  1. Daarenboven, in Kortrijk werd op de 500 Watt sterke 104.4 al een hele tijd OOK het product Familyradio uitgezonden en blijkbaar goedgekeurd door VRM. Daarmee kwam de 104.9 zowat een beetje overbodig, of niet. Voor Club FM werd je dus aangewezen op de 96.2 MHz uit Hooglede. Moosken en brielen dat het geen naam heeft. Je gaat me niet vertellen dat ze in Brussel geen rekening gaan houden met ketenradio wantoestanden.

  2. Wat bedoel je precies met ‘Moosken en brielen’? Dat jij verkeerde info geeft;-)? ‘De 96.2 uit Hooglede is al jaren FamilyRadio. Club Fm midden West-Vlaanderen is te beluisteren via 93.6FM.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s