Na de boodschap van God nu ook DAB+ ontvangers

Radio Maria is gestart met de verkoop van DAB+ ontvangers. Enkel op die manier kan de katholieke zender het Woord van God ook na 1 januari 2018 bij de honderdduizend luisteraars laten weerklinken.

Omdat de Vlaamse regering anderhalve maand geleden besliste om geen FM licentie toe te kennen aan Radio Maria, is de religieuze zender verplicht volledig digitaal te gaan.
“We blijven investeren in het radiomaken opdat onze boodschap voor iedereen toegankelijk blijft”, zegt programmadirecteur Karlo Tyberghien. “Luisteraars kunnen nu al luisteren via de nieuwste technologie DAB+ en ook via internetradio’s kan men ons overal ontvangen.”

Radio Maria_artikel (2)
programma-directeur Tyberghien

Maar als op 1 januari het bestaande park van 15 lokale FM zenders – bekomen door het opkopen van het ter ziele gegane Exqi FM – na 6 jaar stilvalt, wordt het moeilijk om de  100.000 dagelijkse luisteraars te blijven bereiken. Geen FM licentie meer, dan maar volledig digitaal! Maar vooral oudere mensen – een niet onbelangrijke groep van sponsors van de radio – dreigen het slachtoffer te worden van de omschakeling van FM naar DAB+. “Ik begrijp dat onze luisteraars daar angst voor hebben, vooral dan het oudere publiek dat wij aantrekken door onze programmatie. Het is voor ons een ontgoocheling dat we deze luisteraars zullen verliezen voor paar maanden of zelfs jaren”, liet Karlo Tyberghien vrijdagavond optekenen via de regionale TV zender Oost-Brabant.

Gratis DAB+

denver_DAB_blackDe religieuze radiozender neemt nu zelf het heft in handen en is gestart met de verkoop van nieuwe DAB+ ontvangsttoestellen. Dat gebeurt tegen een voordelige prijs of zelfs gratis voor katholieke zielen die dat niet kunnen betalen. Het gaat om basistoestellen van het type Denver DAB-33, verkrijgbaar in het wit en het zwart, die verkocht worden voor de prijs van 35 euro (zie foto). “We hebben op twee weken tijd al meer dan honderd bestellingen ontvangen. Het gebeurt zeer zeker dat we bij deze mensen aanbellen, de radio meebrengen en installeren zodat ze kunnen blijven luisteren.”

Tja, de zender moet iets doen om het trouw luisterpubliek te behouden, dat ze opgebouwd hebben door het opkopen van frequenties die initieel voor lokale radio voorzien waren.
Ik vind het initiatief van de verkoop van DAB+ zeker origineel, beter dan het voorstel van radio Contact toen het twintig jaar geleden om het decreet tegen ketenradio te omzeilen – heel even- eraan dacht om opgenomen programma cassetjes naar de luisteraar op te sturen.

Ik sluit deze blog af met een ‘dagelijks woord’ voor mijn trouwe fans (buurtje leen gedaan bij Radio Maria). Voor de honderden radiomakers in Vlaanderen die in volle spanning wachten op het verdict van de media minister of ze binnen 58 dagen hun zendertje mogen laten aanstaan of niet: Laat de hoop u blij maken, houd stand in de verdrukking, volhard in het gebed.” (Rom 12, 12). En om het af te leren, deze nog: Wie Mij ontvangt, ontvangt niet Mij, maar Hem die Mij gezonden heeft.”  (Mc 9, 38).
Fijn weekend!

©Lokale Radio in Vlaanderen

Meer info: de webshop van Radio Maria

Een gedachte over “Na de boodschap van God nu ook DAB+ ontvangers

  1. Ik hoorde gisteren op Radio Maria dat tijdens de Mariathon – die binnen enkele dagen wordt georganiseerd – elke gift vanaf 100€ wordt beloond met een gratis DAB+ ontvanger. Radio Maria hoopt zo 65.000 € op te halen om de huidige kosten te drukken. Dit bedrag is gemotiveerd als volgt: Voor elke apostel 5.000 € en ook de dertiende apostel Paulus = 5000€. Samen 65.000 €.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s