Geanimeerde discussie tussen Gatz en FamilyRadio

Sinds de opkomst van de sociale media, moet een minister van Media zijn beslissingen niet alleen verdedigen tegenover de parlementsleden van de commissie Media, maar verwacht ook de mondige burger een antwoord op zijn vragen, het liefst via online platformen.  FamilyRadio en minister Sven gingen op Facebook in discussie, die best boeiend was.

Tijdens de vorige erkenningsronde, intussen bijna 14 jaar geleden  – wegens de desinteresse van de vorige Vlaamse regering die het vertikte  om na de voorziene 9 jaar een nieuwe beauty contest uit te schrijven – was het gebruik van sociale media nog verre van ingeburgerd. Discussies tussen de minister van Media en misnoegde radiomakers die naast een vergunning grepen, bleven eind 2003 beperkt tot een paar boze telefoons aan het kabinet en wat anonieme postings op de nieuwsgroep radio.be.

Heel wat bagger

Anno 2017 heeft de democratisering van het internet en de aanwezigheid van oa. Facebook geleid dat iedereen op sociale media zijn gal kan spuwen.  Onze huidige mediaminister Sven Gatz kreeg op zijn tijdslijn als heel wat (beleefde maar ook veel minder vrolijke) reacties te slikken, waarop hij regelmatig een poging deed een antwoord te geven.  Zeker de eerste dagen nadat de duizenden fans van Topradio te horen kregen dat het avontuur op FM eind dit jaar afloopt, werd Gatz getrakteerd op heel wat bagger.

discussie_Family_gatz

Minister Gatz reageerde rustig op alle commotie. Maar vijf weken na het bekend raken van de erkenningen voor netwerkradio,  is de storm nog steeds niet gaan liggen.
Zo was er op Facebook een paar dagen terug een interessante discussie tussen (fans van) FamilyRadio en de mediaminister himself. Aanleiding was het bericht dat Familyradio een digitaal ontvangst toestel voor in de auto te koop aanbiedt zodat luisteraars na 1 januari via DAB+ nog naar hun favoriete zender kunnen blijven luisteren. De hoge prijs van die ontvanger schoot een luisteraar Krista in het verkeerde keelgat.  Ze vond het belachelijk om de mensen die graag naar Familyradio willen luisteren, op kosten te jagen. Voor zij die het niet breed hebben is een DAB+ radio veel geld. Waarop Familyradio antwoordde: “Het zijn niet wij die jullie op kosten willen jagen,  het is minister Sven Gatz van Open Vld die zonder rekening te houden met luisteraars en KMO’s die geïnvesteerd hebben alles om te gooien voor de kleinere radiospelers terwijl hij aan de grote jongens (lees VRT, Medialaan en Mediahuis) niet durft te raken.”

Wiens schuld?

Daarop ontstond een geanimeerde gedachten wisseling tussen de minister en de radioketen: over  de schuldvraag  waarom Family geen erkenning kreeg op FM, waarom er geen realiteitscheck gebeurde, waarom een erkende radio die geen leesbare balans indiende, toch ontvankelijk werd verklaard, enz…

We hebben de meest in oog springende berichten hieronder samengebracht (bron: Facebook).

gatz_discussie_1

Gatz:  “Ik kan niet goed doen voor iedereen”

gatz_discussie_2a

Family: “Er was een realiteitscheck beloofd”

gatz_discussie_2be

gatz_discussie_3

Zoals geweten is familyRadio net als Topradio van plan om naar de raad van State te stappen, ze hebben nog tijd tot midden november om beroep aan te tekenen. Het kan nog een hete herfst worden.

Gelukkig dient de herfstvakantie zich aan. Wie vakantie zegt, zegt nieuws van Sven. Want zoals trouwe lezers van deze blog zich nog wellicht nog herinneren: net voor het Kerstverlof werd het nieuwe radiodecreet goedgekeurd, net voor het Krokusverlof 2017 werd het geüpdate frequentieplan goedgekeurd, net voor het bouwverlof de eerste 35 erkenningen, …  Dus beste mediaminister, ik hoop op nieuws van u!

©Lokale Radio in Vlaanderen

Archief: Gezocht: diversiteit bij de vier erkende netwerkradio’s
bron foto (Sven met pannenkoek): Facebook

 

 

 

4 gedachtes over “Geanimeerde discussie tussen Gatz en FamilyRadio

  1. Ik mag hopen dat ze bij Familieradio op termijn gaan schamen voor deze vertoning. Facebook of niet; je bent wel met de regering in gesprek. Zoiets doe je normaal niet in het openbaar en zeker niet op deze manier die allerminst professioneel is.

    Vermoedelijk geeft dit Gatz de bevestiging dat Club/Familie niet de juiste kandidaat was en dat is het ook niet.

    1. Helemaal akkoord Radioboy , ze hebben een heel grote mond bij Family radio , mochten ze even goed zijn in radio maken dan hadden ze meer dan waarschijnlijk de licentie binnengehaald , en nu naar de raad van state willen stappen..laat me niet lachen , ze hebben al eens een zaak willen inleiden die ze grandioos verloren hebben , en na de stoere taal tegen Gatz zelf moet je natuurlijk niks verwachten …

  2. Schandalig vertoon en zeer onprofessioneel gedrag. Eers het Calimerogedrag in de boekskes tentoonstellen van Christophe Moens de grote baas en nu hier ook op FB hetzelfde gedrag vertonen. Puberaal maar als je weet wie daar aan de top allemaal zit dan is dat niet verwonderlijk. Zowel Clubfm als Familyradio zijn in hetzelfde bedje ziek wat niet moeilijk is omdat het hetzelfde bedje is. Slaapwel jongens.
    Jullie hebben 9 jaren langer mogen uitzenden en nieuwe initiatieven kregen daardoor niet eens kans. Pay-backtime !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s