FamilyRadio geeft hulp bij installatie DAB+ ontvanger

FamilyRadio moet eind dit jaar uit de FM-ether verdwijnen. Wie na 31 december 2017 naar zijn favoriete radio wil blijven luisteren, moet een digitale ontvanger hebben.  FamilyRadio helpt zijn luisteraars een handje om in de wagen zo een nieuw DAB+ ontvangsttoestel te installeren.

Met je oude vertrouwde FM-ontvanger zal het in 2018 niet meer lukken om te luisteren naar FamilyRadio (en andere ketenradio’s zoals ClubFM, Topradio, Radio Maria). FamilyRadio verdwijnt van de FM band, maar blijft wel bestaan en te beluisteren via digitale televisie (oa. RadioLine op de decoders van Proximus TV)  en de gratis app op smartphone. En ook via DAB+, de nieuwe digitale manier van radio-luisteren.

Highway_400_DAB_Car_System_201601_Family_Facilitator_2Probleem is wel dat daar een DAB+ ontvanger voor nodig is. In de nieuwe automodellen is de kans groot dat het standaard ingebouwde radiotoestel al voorzien is van de nieuwe golflengte. Maar in oudere radio’s ontbreekt de mogelijkheid om DAB+ uitzendingen te beluisteren. Omdat Familyradio zijn duizenden luisteraars niet kwijt wil, is men gestart met de verkoop van draadloze DAB+ ontvangers, die ‘ingebouwd’ kunnen worden in elke auto.

Handje helpen

“In bestaande wagens zonder DAB+ ontvanger kan er een adapter geïnstalleerd worden. Omdat heel wat mensen hier niet echt mee vertrouwd zijn, kan je bij FamilyRadio de juiste adapter bestellen die uitgebreid is getest door onze medewerkers”, klinkt het bij de radio uit Eeklo.  Wie zo een kit wil installeren, kan terecht op het nummer 09/377.72.20.  Je kan daar je bestelling doorgeven. De ontvanger kost 175 euro, installatie duurt een kleine 10 minuten. Ben je niet zo een handige harry, dan mag  je langskomen in de studio waar de radiomannen je een handje helpen.

Pure_logo_CMYK_blackHet aangeboden product is de audio-adapter Highway 400 van de Engelse firma Pure. Je kan er  20 DAB+ voorkeuze zenders in opslaan. Het pakket bestaat uit een draadloze bedieningsconsole met houder voor op het dashboard, DAB+ filmantenne op de voorruit, 2 AAA batterijen en een 12V voedingsadapter.  De Highway 400 werkt op je huidige geluidssysteem d.m.v. een aux-in kabel of – indien dit ontbreekt – via een FM transmissie (het zendbereik is 51 dBuV/m op 3m, eerder beperkt, selecteer daarom een vrije FM frequentie). Via hetzelfde toestel kan je ook eigen muziekverzameling vanop je smartphone door de autoluidsprekers laten knallen.

Bedenking: is dat eigenlijk geen taak van de overheid om een informatiecampagne te voeren gevolgd door een uitgebreide promotie voor DAB+ om zo de digitale overgang voor de burgers te begeleiden?  Of toch maar niet, want de grote mediaspelers zitten nog altijd veilig op FM met de beste frequenties en dito ontvangstgebied…

Meer info: op de Facebook pagina van Family radio of de constructeur Pure

 

3 gedachtes over “FamilyRadio geeft hulp bij installatie DAB+ ontvanger

    1. Hallo Pierre,
      heb jij al ervaring met het plaatsen van deze DAB+ ontvanger in de auto? Wat als er geen AUX ingang is op de autoradio? Bedankt voor de info.

  1. Het lijkt wel een gedoe van kabels. Er is het contact met de kleefantenne, de 12V kabel (naar de sigarenaansteker die misschien al in gebruik is voor opladen van de telefoon) en de kabel naar de aux-ingang. Want als je de auto achterlaat, lijkt het mij vanzelfsprekend dat je de module best opbergt en dus al die kabels moet uittrekken. Op de marketingfoto’s zie je natuurlijk geen enkele kabel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s