Radio BOO maakt zich al klaar voor 2018

Momenteel staat de B in Radio BOO nog voor Bilzen, maar de handen van station manager Ludo Wijnen jeuken om vanaf 2018 het signaal van zijn station ook te verspreiden via steunzenders in Tongeren en Lanaken. Op die manier kan de lokale radio van Bilzen gans Zuidoost-Limburg bestrijken, een gebied van 300 vierkante kilometer. Wie beweerde dat het nieuwe frequentieplan van media minister Sven Gatz geen kansen geeft aan lokale radio?

Twee maanden geleden werd de kandidatuur van radio BOO, momenteel nog de stadsradio van de Demerstad Bilzen (Limburg), voor het frequentiepakket 31 ontvankelijk verklaard. Maar wat meer is: BOO was de enige kandidaat  en zal, als alles volgens plan verloopt, meer dan waarschijnlijk volgende maand erkend worden. “Dat wil zeggen dat BOO vanaf 1 januari 2018 niet alleen een zender zal hebben in Bilzen (105.1), maar ook in Lanaken (107.1) en in Tongeren (107.3)”, vertelt voorzitter Ludo Wijnen, ooit nog directeur van Radio Contact, aan de blog Lokale Radio in Vlaanderen.

ludo_wijnen
Voorzitter Ludo Wijnen

Ook al is de erkenning nog niet officieel binnen, toch is de ploeg van BOO al druk bezig met de voorbereidingen voor 2018. Men is gestart met een zoektocht naar  gemotiveerde nieuwslezers, redactiemedewerkers en presentatoren. “Met een passie voor radio”, voegt Wijnen eraan toe. “We hebben momenteel drie medewerkers die het lokaal nieuws lezen, aangevuld met een redacteur. Maar omdat we vanaf 2018 ook lokaal nieuws willen brengen uit Tongeren en Lanaken, moet het team dringend uitgebreid worden om ook die regio’s te coveren”. Op termijn wil de radiobaas van BOO gaan naar een pool van 8 à 9 nieuwslezers.

Tijdsein ontkoppelen

Twee extra frequenties erbij, wil ook zeggen twee nieuwe uitzendlocaties. Naast de huidige 100 Watt zender in Bilzen, geeft het nieuwe frequentieplan recht op een 85 Watt zender in Lanaken en een 100 Watt’er in Tongeren. “De afspraken voor een extra zender in Tongeren zijn intussen gemaakt en voor Lanaken zijn de laatste gesprekken nog aan de gang met een andere lokale radio om mee op de bestaande uitzendmast te mogen”, bevestigt Ludo.
Radio BOO zal – eenmaal operationeel –  het signaal voor de drie zenders dat vertrekt vanuit de studio op de tweede verdieping van het oud ziekenhuis van Bilzen, elk uur ontkoppelen. Er komen aparte tijdseinen en speciale berichten voor de betrokken steden. Daarvoor worden momenteel wijzigingen aangebracht aan het Carmen automatiseringssysteem.

Nieuwe slogan

 

radio boo
    Weldra  ook in Tongeren en Lanaken

Grote veranderingen aan het muziekformat zijn niet te verwachten bij radio BOO die bijna vier jaar in de ether is. “We zitten goed qua format, dat vanaf onze eerste uitzenddag succesvol bleek en op korte termijn heel wat luisteraars wist te overtuigen.”

Wat wel wijzigt met het frequentieplan, is de slogan. “We gaan ons nu volop toespitsen op Zuidoost-Limburg en zullen die verwijzing ook gebruiken in onze nieuwe slogan: van de Maaskant tot het Haspengouw, dit is BOO”, besluit Ludo tevreden.

BOO’s link met de vacatures: http://www.radioboo.be/vacatures.html

©Lokale Radio in Vlaanderen 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s