Stadsradio live vanop de Leuvense jaarbeurs

Stadsradio Leuven (104.9 MHz) zendt de hele week live uit vanop de jaarbeurs in Leuven. Ook de volgende weekends plant het stadsradio netwerk nog tal van uitzendingen op locatie.

Lokale radio’s moeten verbindend werken naar de bevolking, zo staat te lezen in het tientallen bladzijden tellende radiodecreet. Maar steeds minder brengen lokale informatie of regio-gebonden berichten. En het aantal radio’s dat nog effectief de boer opgaat en live uitzendt vanop locatie is nog kleiner. Maar er zijn uitzonderingen: de afgelopen dagen vonden we radio PROS op de Halfoogstfeesten in Denderhoutem, Radio MIG verzorgde uitzendingen op de kermis van Geraardsbergen en Radio Mol hield een stranduitzending aan het Zilvermeer in Mol.  Volgend weekend zit Radio Victoria weer live vanop het dweilfestival in Halle. Ook Stadsradio Leuven (104.9 MHz) maakt zich verdienstelijk op dat vlak door de hele week live uit te zenden vanop de jaarbeurs in Leuven, met 40.000 bezoekers één van de grootste beurzen van Vlaanderen.

stadsradio_leuven“Nog tot 3 september verzorgt stadsradio Leuven de muziek tijdens de openingsuren van de beurs in de Brabanthal”, vertelt Geert Bollé, verantwoordelijke van de radio. “Live zitten we op antenne in Leuven zaterdag van 14 tot 20 uur, zondag van 11 tot 18 uur en tijdens de week lopen de live uitzendingen van 15 tot 20 uur”.  De programma’s worden aan elkaar gepraat door Geert Bollé, Frank De Laet, Katrien Delues en Jean Fauconnier. Er zijn interviews met Coco JR, Louis Tobback, Matthias Lens, Sammy Moore en standhouders.

Mobiele studio

Voor de live uitzending gebruikt Stadsradio een mengtafel, PC’s met radiohost en USB geluidskaart, draadloze en vaste micro’s, compellor om het geluidsniveau te regelen en een paar actieve boksen.  De verbinding naar de radiostudio gebeurt door een stream via Edcast.  De interviews worden ook opgenomen met digitale camera en daarna op de Facebook pagina gepubliceerd.

Stadsradio beschikt over een eigen mobiele studio in een aanhangwagen. “Die mobiele studio werd een tweetal weken geleden nog door vandalen met graffiti bespoten, maar is nu terug proper gemaakt. Er moeten nog wel kleefletters op”, zegt Bollé.

De mobiele studio staat de volgende weken ter beschikking voor de collega radiostations van het stadsradio netwerk. Stadsradio Tienen trekt naar de Grote Markt in Tienen voor de Vegap autoshow op 9 en 10 september. Op Pukema in Puurs zal Radio Rivierenland er gebruik van maken voor hun live uitzendingen op 15, 16 en 17 september.  Op 30 september vinden we de mobiele studio bij de opening van de nieuwe Londenbrug in Antwerpen.
“De interesse is enorm en onze live uitzendingen hebben een groot succes, de boekingen voor volgend jaar zijn ook al goed op dreef”, besluit een tevreden Geert Bollé.

Stadsradio Leuven: Website
Lees ook: Lokale radio’s in de pers

©Lokale Radio in Vlaanderen

2 gedachtes over “Stadsradio live vanop de Leuvense jaarbeurs

  1. Internet -en evenementenradio Meteor Tielt en Aalter, ontvankelijk voor pakket 4 heeft ook een mobiele studio en was dit jaar live met de TAC Rally in Tielt in april, de avondbraderie in Aalter met inhuldiging van ons eigen Koen Crucke terras eind juni, begin juli stonden we op de Tieltse Feesten, eind juli op SummerFest Aalter, op 17 september doen we de Tielt City Trail, op 30 september het bal van de Burgemeester in Staden, het weekend van 10 december de kerstmarkt in Tielt, en het weekend van 17 december de kerstmarkt in Aalter.
    Er kwamen al heel wat BV’s en artiesten langs voor een babbel of kort optreden, alles vanuit een volledig professioneel uitgeruste mobiele radiostudio, verbindingen naar de studio in Tielt en de stream via straalverbindingen -en of barix/deva ip verbindingen
    Tevens is de setup voorzien van pro HD camera’s en worden alle interviews opgenomen en worden korte tijd later ge-upload op facebook en het radiometeorfm youtubekanaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s