Hollands radiostation tijdelijk op Waalse frequentie

Het aantal radio’s dat voor een evenement een zendvergunning aanvraagt, is in stijgende lijn. Niet alleen Vlaamse initiatieven krijgen een tijdelijk onderkomen op de overvolle FM band, ook Nederlanders kunnen vanuit België uitzenden. Dit weekend gaat het internetstation Grand Prix Radio live op antenne vanop het circuit Spa-Francorchamps, via een Waalse FM frequentie.

De evenementenradio’s van Pukkelpop (Kiewit),  Rock FM (Dendermonde) en RBS (Lokeren)  hebben nog maar pas hun zender afgezet, of er is al een nieuwe tijdelijke zender op komst, dit keer vanuit Wallonië. Grand Prix Radio heeft de rechten gekregen om de Formule 1 Grand Prix van België live en vanop locatie via FM uit te zenden. De Nederlandse radio is van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus op en rond het circuit Spa-Francorchamps te beluisteren via de tijdelijke frequentie 88.8 MHz.

Met deze zender kunnen de Nederlandse bezoekers – die hun held Max Verstappen naar de overwinning komen schreeuwen – niet alleen via internet en de bijhorende app, maar ook met de transistor- en autoradio het live wedstrijdverslag van de Formule 1-race volgen.

Grand Prix Radio kreeg vorig jaar voor het eerst toestemming om via een FM-frequentie het gehele raceweekend live uit te zenden.  Het internetstation, opgericht door Formule 1-commentator Olav Mol en voormalig Veronica-DJ Alexander Stevens, bericht vooral over autosport in het algemeen en Formule 1 in het bijzonder. De muziekkeuze bestaat uit dansbare hits en classics.

Laat ons hopen op een goed resultaat voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Meer lezen: https://www.grandprixradio.nl/2017/08/21/grand-prix-radio-komend-weekend-op-fm-frequentie-vanuit-spa-francorchamps/

Een gedachte over “Hollands radiostation tijdelijk op Waalse frequentie

  1. RWL FM 97.2 en VROB 94.0 zijn nu ook op dit moment bezig in het Waasland met evenementenradio.
    RBS heeft z’n zender afgezet op 13 augustus en komt terug in de regio op FM 87.6 in december voor kerstradio.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s