Departement Media is op zoek naar werkkrachten om dossiers te lezen

Om alle dossiers tijdens de erkenningsronde voor netwerkradio-omroepen en lokale radio-omroepen te kunnen verwerken en in goede banen te leiden, heeft het departement Media van de Vlaamse Overheid een vacature uitgeschreven voor twee extra dossierbeheerders.

Bij de on-line vacatures van de VDAB staan sinds 14 maart 2017 twee jobs open die onze aandacht trekken. Dank zij een tip van een lezer van deze blog – bedankt Radioman! – weten we de Vlaamse overheid dringend op zoek is naar extra werkvolk om al die zin en onzin die vlijtig neergeschreven gaat worden in de radiodossiers, te lezen en te beoordelen.

Het departement Media werft twee dossierbehandelaars erkenningen radio-omroepen aan: een projectmedewerker (master, niveau A) en een  junior projectmedewerker (bachelor, niveau B). Hun taak bestaat erin samen met andere teamleden van het departement mee te adviseren over de ingediende dossiers: analyseren en verwerken van binnenkomende erkenningsaanvragen, screenen van de dossiers op de te beoordelen criteria en het formuleren van een advies. Op basis van het gevraagde profiel zullen  de projectmedewerkers het businessplan beoordelen en helpen bij de financiële analyses.

Kans op verlenging

Bij de vacature staat vermeld dat werkervaring niet vereist is.

Ik hoop dat men mensen zal aanwerven met enige kennis over het radiolandschap en dat men die jonge gastjes een goede begeleiding geeft zodat alle ingediende radiodossiers zo correct mogelijk worden beoordeeld. Tip:  Doe er op de eerste werkdag maar een stoomcursus muziekstijlen bij: oldie, evergreen, glamrock, jive, … Zou de jeugd zich daar nog iets kunnen bij voorstellen als ze die genres tegenkomt in het muziekformat van een ingediend dossier?

Ook opmerkelijk is dat het een contract betreft van bepaalde duur “voor de periode van eind april/begin mei tot en met oktober, met kans op verlenging tot eind december”, staat te lezen.

Vreest de Vlaamse Overheid de toevloed aan dossiers niet aan te kunnen zodat men de periode moet verlengen tot het einde van het jaar? Als men in december nog bezig is met het afhandelen van dossiers, dan wordt het onmogelijk om op 1 januari 2018 met het nieuwe frequentieplan van start te gaan. Het wordt alleszins een krappe timing, zelfs met de twee bijkomende werkkrachten erbij.

Sollicitaties stuur je naar sollicitaties@cjsm.vlaanderen.be  of bel naar Els Caes op 02/553 32 31. Solliciteren kan tot en met 26 maart.

Hieronder de job beschrijving mocht het bij jou beginnen jeuken om misschien zelf het dossier van een bekende radiomaker te beoordelen.

 

Een gedachte over “Departement Media is op zoek naar werkkrachten om dossiers te lezen

  1. De insteek is om de timing te halen, vandaar de extra aanwervingen, men moet er vanuit gaan dat er toch ongeveer 300-400 dossiers zullen ingediend worden..
    er vanuit gaand dat de oproep in de loop van april in het Staatsblad komt..
    ..moeten alle aanvragen 30 dagen later binnen zijn, dus voor eind juni ontvangt iedere aanvrager het antwoord of de aanvraag al dan niet ontvankelijk was, om 4 maand later te kunnen erkent worden, dat is eind oktober dus…met een beetje speling door de zomerpauze, en de publicatie in het B.S. of nog evt opmerkingen door de Raad van State, zou het plaatje moeten kloppen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s