Geert Bollé van Randstad Mechelen trekt kaart van netwerkradio

Radiomaker Geert Bollé uit Mechelen wil bij de nakende erkenningsronde een poging wagen om een netwerkradio binnen te halen. Welkom Stadsradio Vlaanderen!

Zondag zag Malinwa op de valreep een supergoed voetbal seizoen niet bekroond met play-off 1. Misschien komt er straks beter nieuws uit de stad van de Maneblussers als het project van Geert Bollé beloond wordt met een licentie voor een netwerkradio.  Bollé, naast voorzitter van Radio Randstad (99.0 MHz) uit Mechelen, heeft vandaag al een aantal lokale radio’s in portefeuille zoals Stadsradio Tienen, Aarschot, Leuven en Rivierenland (Willebroek) die in samenwerkingsverband hetzelfde product uitzenden.

Randstad_foto GVA (2)Stadsradio voor Vlaanderen

Bollé (foto rechts) licht kort zijn project toe aan deze blog: “We hebben plannen om een netwerk aan te vragen onder de naam ‘Stadsradio Vlaanderen’.  Dat moet een netwerk van stadsradio’s vormen dat zich specialiseert in veel info en nieuws uit de bereikte steden. Stadsradio Vlaanderen wordt een gemeenschappelijke noemer met een regionale nieuwsdienst”. Er zullen voornamelijk oldies te horen zijn.

Een gat in de markt? Misschien, nu Radio 2 steeds minder lokaal ontkoppelt en de provinciale radio de facto een nationale zender geworden is als Nostalgie, is er in Vlaanderen zeker plaats voor een product dat inspeelt op de actualiteit uit de grote steden. Maar hoe snel bouw je een betaalbare en professionele nieuwsredactie uit die het lokale nieuws gaat verslagen uit meer dan 15 steden van Oostende tot Genk?  Afwachten of de mediaminister en zijn administratie dat ook zien zitten.

stadsradio_Vlaanderen.jpgDoor die zet kunnen er in Mechelen twee lokale radio’s in de ether blijven. Vandaag telt Mechelen drie lokale stations (Randstad, Reflex en Opsinjoor) waar er vanaf eind dit jaar in het nieuwe plan slechts twee mogen overblijven. “Mochten we een netwerk hebben, dan kunnen de lokale radio’s in Mechelen ook gewoon verder blijven doen”, besluit Bollé.

Herschikking rechtspersoon Randstad

Omdat het nieuwe decreet bepaalt dat een persoon niet in meerdere  rechtspersonen mag zetelen (lees: verhinderen van ketenvorming) is Bollé alvast gestart met de hervorming van zijn Vzw’s, te beginnen met Radio Randstad.
Geert Bollé  en echtgenote Sofie Vancampenhoudt blijven resp. voorzitter en secretaris van de Mechelse Radio Tele Randstad. Frank Bollé – omdat hij al voorzitter was in een andere VZW zijnde Radio Sint Jan in Willebroek – moest ontslag nemen uit Randstad en werd vervangen door (GVA-) journalist Leo De Nijn uit Mechelen die penningmeester wordt. Geert bleef het antwoord schuldig op onze vraag of hij met Radio Randstad de erkenning voor een netwerkradio wil binnenhalen, maar het heeft er alle  schijn van.

Ontslag uit alle andere VZW’s

Eind februari nam Geert Bollé ontslag als voorzitter van VZW Radio Uilenspiegel (ROB FM, nu Stadsradio Leuven) en VZW Radio Sint-Jan (Radio Rivierenland Willebroek). De maatschappelijke zetel werd overgebracht van zijn huidige woonplaats Hogeweg 211 in Mechelen naar de stad van waaruit de radio’s vandaag uitzenden. Elk van de twee Vzw’s krijgt ook een lokale kracht om zo sterker te staan met betrekking tot het aantonen van de lokale band met de gemeenschap. Zo komt Jan Verstrepen, sinds 1984 medewerker bij de Leuvense Radio Scorpio, de VZW Radio Uilenspiegel versterken. Vermoedelijk zal Bollé niet alleen opteren om een dossier in te dienen als netwerkradio, maar ook zijn kans wagen in een aantal steden (als lokale radio).

Voorlopig vonden we nog geen publicaties over wijzigingen in de raden van bestuur van de andere Vzw’s waar Bollé voorzitter van is, zoals Radio Ten (Aarschot), Radio Touring (Tienen), ISCO (Crooze FM Gent) en Radio 94 (Tienen). Een kwestie van tijd vermoeden we.  We zullen alvast het Staatsblad in de gaten blijven houden.

2 gedachtes over “Geert Bollé van Randstad Mechelen trekt kaart van netwerkradio

  1. Of het goed nieuws zou zijn dat Bollé een vergunning zou binnenhalen, daarover zijn de meningen toch wel verdeeld. Zolang de mens zelf geen presentaties doet en/of nieuws leest heeft het product kans om een beetje kwaliteit te brengen.

    Maar… is het nodig om meerdere rechtspersonen te hebben om een netwerkvergunning aan te vragen? Ik dacht het niet. Dat is toch 1 enkele rechtspersoon die die verschillende frequenties heeft? Waarom zou hij de moeite doen om al die aparte vzw’s om te bouwen?

  2. omdat je 4 aanvragen mag doen waarvan er 2 kunnen weerhouden worden, hij kan dus perfgct in bezit komen, in theorie althans van 1 netwerkradio en 1 frequentiepakket met bvb 3 frequenties voor lokale radio..
    Nu zit hijzelf en zn partner in al die vzw(s , in de toekomst kan je maar in 1 vzw meer zetelen, volgens de nieuwe besluiten heb je eigenlijk nog de mogelijkheid met de oude vzw’s de aanvragen te doen maar moet je binnen de 2 maand na indiening het bestuur aanpassen, beter is dit nu reeds op voorhand te doen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s