Belgian Radio Days in Nazareth

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart 2017 gaat voor de eerste keer de Belgian Radio Days door. Die beurs laat je aan de hand van workshops en live demo’s  kennismaken met DAB+ zenders, antennes, audio processing en radio automatisatie.

Het idee van de Belgian Radio Days komt van Edo Dijkstra, zaakvoerder van TVV sound uit Nazareth. “Vlaanderen heeft al jaren geen eigen broadcast beurs meer”, zegt hij. “Ik voelde de push van de leveranciers om hun producten te komen demonstreren, maar dat kon niet meer in België. In Nederland is er nog wel een beurs maar 95% is er gewijd aan TV. Ik wilde vooral het radiogebeuren terug in de belangstelling plaatsen.”

De timing is bijzonder goed, want eind dit jaar verlopen de vergunningen van alle lokale radio’s en door het nieuwe frequentieplan zullen er ongetwijfeld  netwerk en lokale radio’s zijn die op zoek moeten gaan achter de juiste zender en antennesysteem of audioprocessing. Op de beurs kan je nu al wat ideeën opdoen.

Demo van 10 kW-zender

Op 17 en 18 maart zijn er live demo’s van FM en DAB+ zenders, digitale radioconsoles, RDS en radio automatisatie. “Drie producenten zullen hun zenders komen voorstellen: Neetra, Syes en Rohde & Schwarz”, zegt Edo fier. “We hebben een tijdelijke licentie aangevraagd en zullen op testfrequenties uitzenden met zenders van 5 en 10 kilowatt. De 10 kW zender zal enkel op dummy load werken.”
Elk uur zijn er informatiesessies over antenne design, broadcast software en audioprocessing.  Zo geeft Frank Foti, president en founder van Omnia (nu deel uitmakend van Telos) twee workshops van een uur waar geïnteresseerden honderduit vragen kunnen stellen over audioprocessing, presets en alle mogelijke software instellingen.

De beurs Belgian Radio Days gaat door op 17 maart (10 – 20 uur) en 18 maart ( 10 – 18 uur) in zaal Omnia (“is puur toeval”, glimlacht Edo) van de aula Schaubroeck gelegen op de Steenweg Deinze 154 te 9810 Nazareth.

De toegang is gratis, je moet wel op voorhand registeren via de site van Belgian Radio Days.

2 gedachtes over “Belgian Radio Days in Nazareth

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s